Rechtbank hoeft niet te mailen

woensdag 14 mei 2014 Marieke Jansen 48x gelezen

Bij gebruik van meerdere adressen moet het postadres duidelijk kenbaar gemaakt worden aan de tegenpartij, rechtbank of inspecteur. Als een emailadres wordt verstrekt, is de rechtbank niet verplicht om de uitnodiging voor de zitting per email te verzenden.

In deze zaak maakte een man wisselend gebruik van een adres in Nederland en een adres in de Verenigde Staten. In het beroepschrift dat hij indiende bij de Rechtbank stond zijn Nederlandse adres vermeld. Er werd daarin geen melding gemaakt van een adres in de VS. Naar eigen zeggen had hij de griffie van de Rechtbank tijdig verwittigd van dit buitenlandse adres en had hij een emailadres doorgegeven. Volgens Hof Den Bosch kon hij echter niet aannemelijk maken dat hij de Rechtbank voorafgaand aan de oproeping voor de zitting had verzocht om toezending van de stukken naar een ander adres dan het vermeldde in het beroepschrift. De oproeping voor de zitting was daarom op juiste wijze bekend gemaakt. De rechtbank was niet verplicht de uitnodiging om op een zitting te verschijnen per email te verzenden.

Wet: artikel 6:10 Awb en artikel 24a Wet MRB

Meer informatie: Gerechtshof s’-Hertogenbosch, 12 december 2013 (gepubliceerd 12 mei 2014), ECLI:NL:GHSHE:2013:6908

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang regelmatig updates over de fiscale ontwikkelingen, achtergronden, personalia, vacatures, partnernieuws en meer.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

















 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Contact

Taxence is een uitgave van Licent Academy

 

‘Hof van Hoornwijck'
Laan van Zuid Hoorn 29
2289 DC Rijswijk

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2014 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.