DCSIMG

 
loading readspeaker...

Heertje moet artikelen over Jeugdzorg verwijderen

Amsterdam ,

De publicaties van prof. A. Heertje over Bureau Jeugdzorg op de website van RTL Nieuws en in de Volkskrant zijn onrechtmatig en moeten van internet worden verwijderd. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald.


De beschuldigingen van Heertje dat Jeugdzorg strafbaar, misdadig of crimineel heeft gehandeld in de zaak van een onder toezicht staande minderjarige jongen zijn onjuist. Zijn vergelijking tussen het handelen van Jeugdzorg en gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog is bovendien onnodig kwetsend en grievend. Tot slot heeft Heertje zonder noodzaak de namen genoemd van de betrokken individuele medewerkers van Jeugdzorg.


Heertje, een bekend en gerenommeerd wetenschapper, heeft feiten aangaande de onder toezicht staande minderjarige jongen eenzijdig en enkel vanuit de optiek van de moeder gepresenteerd. Zo schreef Heertje dat de jongen vredig en naar ieders tevredenheid bij zijn moeder woonde en naar een goede school ging, totdat hij zonder aanleiding vanaf zijn school zou zijn ontvoerd en naar een geheime plek gebracht. Daardoor is de andere kant van het verhaal niet belicht: na een langdurige echtscheidingsstrijd (en nadat de moeder de jongen drieënhalf jaar geen omgang met de  vader toestond) hebben de rechtbank en het hof bepaald dat vader alleen met het gezag werd belast en dat de minderjarige voortaan bij zijn vader het hoofdverblijf zou hebben.


Het artikel en de column dienen te worden verwijderd en de cache in de zoekmachine van Google die verwijst naar die publicaties eveneens.


Informatie:

Afdeling Voorlichting & Communicatie rechtbank Amsterdam, telefoonnummer; 020 541 2882 of via e-mail: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl


Bron: rechtbank Amsterdam