Privacy First wint rechtszaak tegen kentekenparkeren

vrijdag 30 januari 2015 17:28

Rechtbank oordeelt: geen boete bij weigering om kenteken in te voeren 

Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam een baanbrekende uitspraak gedaan in de rechtszaak van Privacy First voorzitter Bas Filippini tegen kentekenparkeren. Filippini weigerde zijn kenteken in te voeren omdat kentekenparkeren in strijd is met het recht op privacy. De rechtbank geeft hem hierin gelijk: parkeerders hoeven geen kenteken in te voeren, zolang zij maar kunnen aantonen dat zij voor hun parkeerplek betaald hebben, bijvoorbeeld middels een kwitantie van de parkeerautomaat. Daarmee komt het lokale parkeerbeleid op losse schroeven te staan, niet alleen in Amsterdam maar in alle Nederlandse gemeenten waar kentekenparkeren is (of dreigt te worden) ingevoerd. Privacy First beschouwt dit als een grote overwinning in de strijd om meer privacy in de openbare ruimte.

Privacy First roept hierbij iedereen op om bij het parkeren niet langer een kenteken in te voeren en tegen een eventuele boete in bezwaar en beroep te gaan. Privacy First zal daartoe volgende week model-bezwaarbrieven op deze website plaatsen.

Klik HIER voor het hele vonnis en HIER voor berichtgeving in de media vandaag. Mocht de gemeente Amsterdam besluiten om in hoger beroep te gaan, dan ziet Privacy First die procedure met vertrouwen tegemoet.

Privacy First wordt in deze zaak vertegenwoordigd door mr. Benito Boer van Alt Kam Boer Advocaten in Den Haag. Dit advocatenkantoor vertegenwoordigt Privacy First tevens in de cassatiefase van ons civielrechtelijke Paspoortproces bij de Hoge Raad.

Update 5 februari 2015: vandaag is Privacy First een nationale bezwaaractie tegen kentekenparkeren gestart. Klik HIER als u een bezwaarschrift wilt indienen tegen een onterechte parkeerboete bij kentekenparkeren!

Meer in deze categorie: « DRINGENDE OPROEP OM DONATIES

Greenhost

hnr_logoBig Brother Awards.be 2013

bureau Brandeis

logo-PlatformBBearth endorser
PNG CPDP2015 Banner