Onderwijsjurist

Onderwijsjurist

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 20 aug Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De dienst Education and Student Affairs (ESA) is het centrale servicepunt voor docenten en (aankomende) studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en levert een scala aan diensten op het gebied van onderwijskundige ondersteuning, onderwijslogistiek, studievaardigheden, loopbaanbegeleiding, gebruik van ICT-middelen in het onderwijs, professionele vaardigheden en taalonderwijs. Daarnaast ondersteunt ESA het College van Bestuur, de Deans van het Bachelor College en de Graduate School, alsmede de faculteiten op de terreinen van onderwijsbeleid, wet- en regelgeving, kwaliteitszorg, opleidings- en instellingsaccreditatie, onderwijsvernieuwing en internationalisering.

Binnen de TU/e heeft een ontwikkeltraject plaatsgevonden om een kwaliteitsslag te maken tot een toekomstbestendige onderwijsondersteuning. De TU/e heeft de reorganisatie Toekomstgerichte Onderwijsorganisatie en Onderwijsondersteuning (TOO) ingezet met als doel de onderwijsondersteuning zodanig in te richten dat knelpunten zijn opgelost en processen efficiënt zijn ingericht ('operational excellence') en de onderlinge samenwerking soepel verloopt, zodat docenten en studenten goed worden geholpen ('customer intimacy').

Binnen de dienst ESA ben je als Onderwijsjurist onderdeel van de afdeling Policy, Advice & Projects.

Er wordt vooral gewerkt op de onderwerpen onderwijsbeleid en -regelgeving, kwaliteitszorg, accreditatie alsook toets- en fraudebeleid. De onderwijsjurist wordt functioneel aangestuurd door de senior onderwijsjurist, ondersteunt deze maar heeft tevens een eigen takenpakket.

Hiërarchisch wordt de onderwijsjurist aangestuurd door de manager Policy, Advice & Projects.TakenAls onderwijsjurist houdt je je bezig met het opstellen en actualiseren van onderwijsregelingen in afstemming met de senior onderwijsjurist. Intern bespreek je de voorgenomen wijzigingen in onderwijsregelingen binnen TU/e. Je verzorgt de afhandeling van stage- en afstudeerovereenkomsten en beantwoordt vragen op onderwijsjuridisch gebied. Daarnaast adviseer je faculteiten, examencommissies, overlegorganen en beleidsmedewerkers op onderwijsjuridisch gebied. Tenslotte dien je in voorkomende gevallen van bezwaar en beroep een verweerschrift namens de TU/e op te stellen.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met een afgeronde studie Nederlands recht op HBO/Academisch niveau met tenminste 3 jaar werkervaring als onderwijsjurist. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Als persoon ben je een integere adviseur, communicatief sterk en denk je in oplossingen, niet in problemen. Je bent to the point en beschikt over een zelfstandige, servicegerichte en flexibele instelling en tevens uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een 0,4 fte aanstelling. Het salaris bedraagt afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal € 4.757,00 bruto per maand (schaal 11) op fulltime basis. Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende financiële omstandigheden kan het dienstverband worden verlengd.

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantie-uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.
Afhankelijk van CV en werkervaring behoort een aanstelling via EUFLEX (detacheringsbureau van de TU/e) tot de mogelijkheden.

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • Recht
  • max. 15.2 uur per week
  • Universitair
  • V28.2978

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Den Dolech 2, 5612 AZ, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou