Over onze kerk

Welkom bij de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster!

Het Vliegend Spaghettimonster (oorspronkelijk Engels: Flying Spaghetti Monster ofwel FSM) is de god van het Pastafarisme, de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, een religie, welke kritisch is naar de huidige maatschappij en andere religies, maar deze wel in de waarde laat. Onze kerk staat voor gelijkheid voor iedereen. We hebben geen strenge regels, alleen 8 “liever-nietjes”, welke je kan vinden op deze website. Om ons geloof uit te drukken zetten we een vergiet op ons hoofd. Ook op officiële overheidsdocumenten.

Sommige mensen vinden ons geloof zot. Dat mag. Maar in dat opzicht vragen wij ons af, waarom ons scheppingsverhaal – waarvoor meer wetenschappelijke onderbouwing is  dan elk anders geloof – vreemder is dan alternatieve verhalen, waar bijvoorbeeld een man water in wijn veranderde, een man een zee beval in tweeën te splijten zodat een hele bevolkingsgroep in optocht kon passeren en een profeet ter paard met vleugels en een hoorn naar hemel vloog.

Wij komen samen in lokale kerken en tijdens evenementen. Onze diensten staan vooral in het teken van gezelligheid. Zo eten we pasta, drinken we bier en discussiëren we over het geloof en de maatschappij.

De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is een erkend kerkgenootschap in Nederland. We strijden verder voor onze religieuze vrijheden en erkenning.


Copyright Kerk van het Vliegend Spaghettimonster – All rights reserved