Direct naar content gaan

Gerelateerde content

Samenvatting

X (belanghebbende) is genothebbende krachtens eigendom, bezit of beperkt recht van een woning en een terrein waar chalets en stacaravans op staan. Het terrein bestaat uit twaalf staanplaatsen die worden verhuurd aan recreanten die daarop een eigen chalet of stacaravan plaatsen. De huurders gebruiken de chalets en stacaravans voor verblijfsrecreatie. Ten behoeve van de chalets en stacaravans is geen opstalrecht gevestigd. De chalets en stacaravans zijn aangesloten op de nutsvoorzieningen.

De WOZ-waarde is door de Heffingsambtenaar per staanplaats en met inbegrip van de bijbehorende stacaravan vastgesteld. In geschil is of de objectafbakening juist is. Voorts zijn de vastgestelde waarden van de chalets en stacaravans in geschil. De WOZ-waarde van de woning is niet in geschil.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat X door natrekking eigenaar van de chalets en stacaravans is geworden.

Volgens de Rechtbank vormen de afzonderlijk verhuurde staanplaatsen tezamen een recreatieterrein als bedoeld in artikel 16, onderdeel e, Wet WOZ. Er is sprake van één terrein bestemd voor verblijfsrecreatie.

De Heffingsambtenaar heeft de chalets en stacaravans ten onrechte aangemerkt als afzonderlijke WOZ-objecten. Nu voor de waardering van het terrein is uitgegaan van een te klein object, moeten de WOZ-beschikkingen worden vernietigd. In een dergelijk geval kan de waarde niet in beroep door de belastingrechter worden beoordeeld of aangepast. De Heffingsambtenaar kan voor het juist afgebakende object (een) nieuwe WOZ-beschikking(en) afgeven, oordeelt de Rechtbank.

Metadata

Rubriek(en)
Lokale heffingen
Belastingtijdvak
2018
Instantie
Rechtbank Den Haag
Datum instantie
4 augustus 2019
Rolnummer
18/7642 e.v.
ECLI
ECLI:NL:RBDHA:2019:7620
NLF-nummer
NLF 2019/1976
Aflevering
29 augustus 2019
bwbr0007119&artikel=16

Naar de bovenkant van de pagina