Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de muziekmiddagen en andere bijeenkomsten die belanghebbende in de eigen woning organiseert, geen bron van inkomen vormen.

X en zijn echtgenote kopen in 2009 een pastorie. Deze woning kwalificeert als eigen woning en als monumentenpand. Vanaf september 2014 organiseert het echtpaar muziekmiddagen en andere bijeenkomsten in de pastorie. Volgens belanghebbende is in 2015 sprake van winst uit onderneming en claimt hij de ondernemingsfaciliteiten. De inspecteur is het hier niet mee eens. In geschil is of sprake is van een bron van inkomen en zo ja, welke.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de activiteiten die belanghebbende ontplooit, geen bron van inkomen vormen. Het is niet aannemelijk geworden dat in 2015 sprake was van een objectieve voordeelsverwachting. Het ontbreekt aan feiten en omstandigheden waaraan de gevolgtrekking is te verbinden dat in 2015 in redelijkheid verwacht kon en mocht worden dat er op enig moment winst zou kunnen worden behaald.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.90

Wet inkomstenbelasting 2001 3.2

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Inkomstenbelasting

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Editie: 21 januari

8

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen