Hoofd Juridische Zaken

  • Noord-Holland
  • wo
  • Bedrijfsvoering
  • Vast contract, onbepaalde tijd
  • 32 - 36

Over de functie

Hallo Hoofd Juridische Zaken
Bij ons werk je samen met zo'n 500 collega's aan een fijne leefomgeving voor ruim 80.000 huurders in Amsterdam, Diemen, Zaanstad, Landsmeer en Purmerend. Wij huisvesten mensen in een kleine 40.000 woningen. In buurten waar de uitdagingen soms groot zijn, op het gebied van wonen, maar ook sociaal-economisch. Rochdale zet zich in voor sterke buurten, waar inwoners meer kansen hebben.

Welkom bij het team Juridische Zaken, dat onderdeel is van de afdeling Bedrijfsvoering. Bij Rochdale hebben we te maken met diverse rechtsgebieden. Denk aan huurrecht (woon en bedrijfsruimte), procesrecht, verbintenissenrecht (contracten), appartementsrecht, aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingsrecht, bouwrecht en andere regelgeving gerelateerd aan de volkshuisvesting.  Als Hoofd Juridische Zaken ben je verantwoordelijk voor de resultaten en het functioneren van het team Juridische Zaken. Dit team bestaat uit 5 juristen en 1 juridisch secretaresse. Ook de privacy officer is ondergebracht bij Juridische Zaken. Je stuurt hiertoe de afdelingswerkprocessen aan en je bent het aanspreekpunt voor concern brede juridische vraagstukken, die te maken hebben met ons vastgoed en onze huurders. Verder lever je een inhoudelijke bijdrage aan het afdelingsplan Bedrijfsvoering op het gebied van juridische zaken en privacy en ben je verantwoordelijk voor eigen dossiers.

Jouw werkdag
Jij bent een belangrijke spil in de organisatie betreft juridische zaken. Dagelijks faciliteer je jouw team optimaal en zorg je ervoor dat relevante interne en externe ontwikkelingen op het gebied van Juridische Zaken zijn gesignaleerd, gevolgd en geanalyseerd. Jij maakt de consequenties voor het beleid inzichtelijk. In deze rol rapporteer je aan de Manager Bedrijfsvoering. Je bent als Hoofd in gesprek met het Managementteam en Raad van Bestuur over strategische vraagstukken, kansen en keuzes. Je zet dit om in beleidsvoorstellen en adviezen en zorgt er daarbij voor dat het beleid op Juridische Zaken organisatie breed gedragen wordt. Naast het zijn van een inhoudelijk sparringpartner heb je als coachend leidinggevende oog voor de mensen in jouw team. Je bent goed op de hoogte van ieders workload en weet hoe de collega’s in hun vel zitten.

Verder ben je gewend om snel te schakelen tussen inhoudelijke thema’s en breng je vaak vernieuwende ideeën op tafel. Zo heb je al eens nagedacht over criminele ondermijning. Hoe kunnen we hier vanuit juridisch oogpunt strategisch in meedenken om de organisatie verder te brengen? Je handen jeuken om hier mee aan de slag te gaan. Je initieert zelf & proactief belangrijke besluiten en uitingen van Rochdale bij de Raad van Bestuur en je toetst op wet- en regelgeving. Collega’s weten jou te vinden voor adviezen over onder meer huurrecht, appartementsrecht, verbintenissenrecht, aansprakelijkheidsrecht, executie- en beslagrecht, onroerend goed recht en andere regelgeving gerelateerd aan de volkshuisvesting en vastgoed. Maar ook zelf hou jij afdelingen scherp door ongevraagd advies te geven.

Leuke werkdag? Voor deze vacature heb je het volgende in huis:

  • Een afgeronde WO studie Rechten en minimaal 5 jaar werkervaring binnen vastgoed gerelateerde rechtsgebieden;
  • affiniteit met het leidinggeven aan een team professionals;
  • uitstekende kennis van rechtsgebieden in de vastgoedsector zoals huurrecht, bouwrecht en kennis van de Woningwet is pré;
  • een stevige persoonlijkheid, doortastend en je neemt senioriteit mee in denken en handelen;
  • een proactieve instelling, je hebt lef door initiatieven te nemen en bent zichtbaar op de werkvloer;
  • je bent een netwerker met feeling voor de business, die informatie van buiten naar binnen brengt en vice versa;
  • tot slot ben je enthousiast, flexibel, resultaatgericht en klantgericht.

Werk samen voor de straat
Woningcorporatie Rochdale huisvest zo’n 80.000 mensen in de regio Amsterdam. Huisvesten is veel meer dan alleen het bieden van woonruimte: het gaat om je huis, je straat én je buurt. Samen werken wij elke dag aan de kwaliteit van woningen, de leefbaarheid van onze straten en het contact met onze bewoners. Want ons werk draait uiteindelijk om mensen.

We staan voor een mooie opgave en daarom zijn we als bedrijf volop in beweging. Van onze medewerkers vraagt dat creativiteit, denk- én daadkracht. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor initiatief en biedt het kansen jezelf te ontwikkelen terwijl je werk een positieve maatschappelijke impact maakt.

In ons kantoor aan het Bos en Lommerplein heerst een open sfeer. En onze bereikbaarheid is prima, want de tram stopt voor de deur en ons kantoor ligt letterlijk boven de A10.

Stap over de drempel
en ga aan de slag als Hoofd Juridische Zaken. Samen met collega’s die net als jij trots zijn op de maatschappelijke rol die wij vervullen. Je inzetten voor de buurt en een positieve bijdrage leveren aan een fijne leefomgeving voor bewoners geeft voldoening. Daarnaast is er veel ruimte voor je professionele ontwikkeling en krijg je op basis van 36 uur per week: 

  • een bruto maandsalaris van maximaal € 6.068,-;
  • een bijdrage aan je pensioenpremie via Stichting Pensioenfonds Woningcorporaties (SPW);
  • flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
  • een reiskostenvergoeding van 100% voor ov of een reiskostentegemoetkoming voor de auto;
  • een eindejaarsgratificatie, afhankelijk van prestaties van de totale organisatie;
  • bijna 24 vrije dagen per jaar en 8% vakantiegeld;
  • een jaarlijks opleidingsbudget, waarmee je trainingen kunt volgen en jezelf kunt ontwikkelen.
  • vitaliteitsprogramma, activiteiten van een actieve personeelsvereniging en meedoen aan sportevenementen zoals de Dam tot Damloop;
  • verfrissende activiteiten zoals de zomeracademie, maandborrels, lunchsessies en ons koerscafé.

Lever jouw bijdrage en werk samen voor de straat met Rochdale!
Niet wachten, maar direct - en voor 19 juli 2020 - solliciteren via de rode sollicitatiebutton. We zien jouw motivatie en cv graag verschijnen. Kom maar op!

Vragen? Frank van Arensbergen, manager Bedrijfsvoering, geeft antwoord als je belt via 06-13312018.

De gesprekken vinden plaats op 22 en 23 juli. Een uitgebreid assessment is onderdeel van de procedure en vindt plaats op 28 juli van 8:00 uur tot 12:00 uur op locatie in Utrecht. Ook een uitgebreide screening is onderdeel van de procedure.

Toon meer

Neem contact op met ons

Heb je een vraag over een vacature? Of wil je meer informatie? Ik help je graag persoonlijk verder. Stuur me een Whatsapp, of maak gebruik van de andere contactmogelijkheden, en je krijgt snel een reactie.

Boris

06 38 57 4355
werkenbij@rochdale.nl

Stel een vraag Stel een vraag
 

Angelique

06 38 57 27 26
werkenbij@rochdale.nl

Stel een vraag Stel een vraag
 

Gerelateerde vacatures

De website van Rochdale gebruikt bij bepaalde functionaliteiten cookies. Waar en waarom er cookies in data wordt opgeslagen kan je in onze privacy statement lezen.