PhD fellow Ondernemingsrecht

PhD fellow Ondernemingsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
28 jul 15 sep Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de afdeling Ondernemingsrecht van het instituut Privaatrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is een vacature voor een PhD fellow Ondernemingsrecht

Functieomschrijving

Ongeveer een derde deel van de werktijd is gereserveerd voor het geven van onderwijs. De resterende tijd is gereserveerd voor onderzoek, dat aan het eind van de aanstellingsperiode moet uitmonden in een dissertatie op het gebied van het ondernemingsrecht. Deelname aan de promovendi-opleiding maakt deel uit van de functie, net als het behalen van een certificaat “basiskwalificatie onderwijs”.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Ben jij een getalenteerde onderzoeker en een enthousiaste docent op het gebied van het ondernemingsrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Je wilt graag een dissertatie schrijven op een ondernemingsrechtelijk thema op het terrein van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht en vindt het daarnaast leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze studenten. Je hebt aantoonbare belangstelling voor het brede vakgebied van het ondernemingsrecht en beschikt over een universitaire opleiding rechtsgeleerdheid, met de nadruk op ondernemingsrecht.
 
Je hebt een goede onderzoekersmentaliteit en een vlotte pen. Jouw ambitie is om vernieuwend en grondig onderzoek te verrichten op het terrein van het ondernemingsrecht en om te publiceren ten behoeve van zowel het Nederlandse, als het internationale wetenschappelijke debat. Je beheerst dus niet alleen de Nederlandse maar ook de Engelse taal in woord en geschrift. Je wilt graag ervaring opdoen in het doceren en coördineren van ondernemingsrechtelijke vakken, waaronder mogelijk ook met het doceren aan internationale groepen in het Engels. Je beschikt over de vaardigheid om snel te organiseren, om doelgericht samen te werken en om kritisch en zelfstandig je oordeel te vormen.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van zes jaar, met een tussentijdse evaluatie aan het einde van het tweede jaar en opnieuw aan het einde van het vierde jaar, waarin gekeken wordt naar de promovendi-opleiding, naar de haalbaarheid van het proefschrift, en naar de progressie in didactische kwaliteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website. 

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Zie voor meer informatie de website. Informatie over de afdeling Ondernemingsrecht kan je vinden op de website.

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • Universitair
  • 20-333

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou