Accounthouder en juridisch adviseur milieuwetgeving (Omgevingsrecht)

  • Hilversum, Nederland

Accounthouder en juridisch adviseur milieuwetgeving (Omgevingsrecht)

Ben jij een milieujurist met affiniteit met het accounthouderschap Omgevingsdienst en de Brandweer? Hou je van afwisseling en kun je snel tussen verschillende onderwerpen schakelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Functie

De Gemeente Hilversum is op zoek naar een accounthouder en juridisch adviseur milieuwetgeving (Omgevingsrecht). In deze functie onderhoud jij contacten met de Omgevingsdienst (OFGV) en Brandweer en zorgt voor afstemming over taken/opdrachten en voortgang. Je vraagt intern advies over toegestuurde stukken en rapportages en je voert regie op het correct afhandelen daarvan, waaronder het voorbereiden van besluitvorming door het college van B%W, Commissie en/of Raad. Je bent (strategisch) sparringpartner voor de wethouder en je levert input voor en monitort het VTH-uitvoeringsprogramma  op het gebied van de  OFGV en Brandweer. Daarnaast vervul je een sleutelpositie tussen de gemeente en regionale samenwerkingspartners en vertaalt wensen en ideeën naar concrete acties en zet deze zo nodig uit in de organisatie. Ook ben je verantwoordelijk bent voor de administratieve afhandeling.

 

Tevens ben je adviseur op het gebied van de milieuregelgeving. Dit houdt onder andere in dat je fungeert als interne vraagbaak en sparringpartner m.b.t. alle juridische aspecten van de milieu wet- en regelgeving en de milieu gerelateerde Apv artikelen. Je adviseert bij aanvragen Omgevingsvergunning over de milieu wet- en regelgeving. Je bent mede verantwoordelijk voor de milieu gerelateerde handhavingstrajecten en het opstellen van maatwerkbesluiten in het kader van het Activiteitenbesluit en levert input voor het milieu(handhavings)beleid in brede zin en levert een bijdrage aan de implementatie daarvan. Daarnaast heb je  een actieve rol in de bestuurlijke besluitvorming en pakt de bestuurlijke afstemming op. Waar nodig adviseer je het college van Burgemeester en Wethouders met betrekking tot (complexe) milieudossiers. Je voert (zienswijze)gesprekken met de interne en externe partijen en belanghebbenden en je stemt af met collega’s en bestuur. Als adviseur vertegenwoordig je het college van Burgemeester en Wethouders in bezwaar- en beroepszaken en vertaal je wetswijzigingen, zoals de Omgevingswet, naar de werkvloer en praat actief mee in relevante projecten hierover.

 

Kennis en ervaring

·         Een afgeronde relevante, liefst juridische HBO+ of academische opleiding.

·         Minimaal 3 jaar ervaring als milieujurist en met inhoudelijk relatiebeheer m.b.t. de door de gemeente overgedragen taken aan een omgevingsdienst en aan de brandweer, dan wel gelijkwaardig daaraan.

·         Relevante kennis milieuwetgeving, bijzondere wetten en handhaving.

·         Een goed ontwikkeld gevoel voor maatschappelijke, bestuurlijke en politieke ontwikkelingen en verhoudingen.

·         Daarnaast heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

·         Goede communicatieve eigenschappen.

 

Daarnaast

·         Ben je een enthousiaste medewerker die uitstekend in teamverband als zelfstandig kan werken.

·         Ben je klant- en servicegericht, creatief, flexibel en omgevingsbewust.

·         Heb je gevoel voor humor, ben je daadkrachtig en heb je een uitstekend gevoel bij de kansen in het kader van pre-mediation/oplossingsgericht werken.

 

Gemeente Hilversum

Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We antwoorden met één mond. Zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief verschil te maken.

 

Team

Je gaat deel uitmaken van het Team Advies & Ondersteuning bij de afdeling Publiekszaken, in het cluster milieu. Je werkt nauw samen met je collega’s van Backoffice, Toezicht en Beleidsontwikkeling.

 

Arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een functie voor 32 tot 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal  €4.494,- (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

 

De gemeente Hilversum biedt prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente Hilversum een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie- als persoonlijke en professionele ontwikkeling, bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op https://www.hilversum.nl/Home/werkenbij

 

Informatie

Neem dan contact op met Mariette Jordans (teammanager A&O), telefonisch via 06 41510719 of per mail: m.jordans@hilversum.nl of met Linda Reurts (coordinator team A&O), telefonisch via 035 – 6292197 of per mail: l.reurts@hilversum.nl.

 

Solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven en herken jij je in bovenstaand profiel? Ga dan deze mooie uitdaging met ons aan! Wij kijken uit naar je cv en motivatiebrief. Die zien wij graag online uiterlijk 6 december 2020 tegemoet.

 

De gesprekken zullen plaats vinden op 10 december en 15 december.

 

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, en een assessment  kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Opleidingsniveau
HBO/WO
Provincies
Noord-Holland
Branches
Gemeente
Salaris
2973 - 4494
Contracttijd
Fulltime en Parttime
Uren per week
32 - 36
Ervaring
3 - 5
Publicatiedatum
11-11-2020
Deel deze baan