Advocaat-medewerker Bestuurs- en omgevingsrecht

Over de functie

Binnen de vastgoedpraktijk werkt een team van meer dan 25 advocaten en (kandidaat-)notarissen nauw samen. De aanwezige expertise bestrijkt alle facetten van een brede vastgoedpraktijk, te weten: bouwrecht, huurrecht, vastgoedtransacties, vastgoedfinanciering en notarieel vastgoed. Bijzonder is de aanwezige kennis en ervaring op het gebied van bestuurs- en omgevingsrecht, projectontwikkeling en het overheidsprivaatrecht. Je vervult een zelfstandige rol binnen een gespecialiseerd team als onderdeel van de bredere vastgoedpraktijk. Hierbij ligt je focus op adviseren en procederen in een projectontwikkelings- en overheidspraktijk waarbinnen, naast het bestuurs- en omgevingsrecht, ook milieurechtelijke vraagstukken en handhavingsgeschillen aan de orde komen. Cliënten zijn onder meer overheden, projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers. Je krijgt de kans om vanuit het bestaande netwerk te bouwen aan een eigen praktijk en vervult een coachende rol naar stagiairs en meer junior collega’s.

Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ongeveer 80 advocaten en (kandidaat-)notarissen werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Ons kantoor heeft specialisten in de volgende praktijkgroepen: Arbeidsrecht, Cassatie/Commerciële contracten, Corporate & Commercial Litigation, Corporate/M&A/Finance, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed. Vanwege de constante focus op kwaliteit krijgt het kantoor complexe zaken toevertrouwd. Door deze focus te combineren met heldere en persoonlijke communicatie met cliënten, heeft het kantoor een uitstekende reputatie opgebouwd. Deze reputatie wordt mede bevestigd door aanbevelingen in de Chambers Europe, Chambers Global en Legal 500.

Jouw profiel

  • je hebt ongeveer 4 tot 7 jaar werkervaring, waaronder een afgeronde advocaat-stage;
  • je hebt stevige kennis van het bestuursrecht;
  • je hebt bij voorkeur ervaring met procederen;
  • kennis van het bredere vastgoedrecht is een pre;
  • je hebt interesse in het opbouwen van duurzame relaties en gevoel voor de behoeften van de cliënt, en
  • je bent een pragmatisch adviseur die verantwoordelijkheid neemt.

Ons aanbod

  • een zelfstandige rol in een jong en ambitieus team met een no-nonsense instelling;
  • werken binnen een structureel groeiende en hoogwaardige praktijk die raakt aan alle facetten van de vastgoedsector en de overheidspraktijk;
  • een praktijk waar in teamverband aan aansprekende (vastgoed)projecten wordt gewerkt;
  • een rol die ruimte biedt voor het ontwikkelen van een eigen aandachtsgebied, en
  • veel mogelijkheden voor eigen ontwikkeling door middel van de BarentsKrans Academy en aanvullende opleidingen, zoals een Grotius opleiding.

Solliciteren

Ben jij de dedicated advocaat-medewerker die wij zoeken? Neem dan contact op met Marchien Maks  (Legal People) via 020-5891603 of mmaks@legalpeople.nl.