EmailTwitterFacebookLinkedIn

Juridisch adviseur bestuurs- en privaatrecht

                                                                                     32-40 uur per week | jaarcontract met uitzicht op vast | schaal 11

Wat ga je doen?

Als juridisch adviseur breng je advies uit aan hoofdzakelijk beleidsmedewerkers, projectleiders en management. Zodoende draag je bij aan een integrale en volledige advisering aan het bestuur. In het advieswerk bewaak je de kaders en denk je mee over (juridische) mogelijkheden voor de voorliggende opgaven.

Voor deze functie wordt vragen wij specifiek om kennis en ervaring op het gebied van subsidierecht, mandaat en staatssteun. Verder richt je advieswerk zich op een breed palet aan bestuurs- en/of privaatrechtelijke onderwerpen zoals regelgeving, (bestuurs)overeenkomsten, deelnemingen, Algemene wet bestuursrecht, Wob.

Wie zoeken wij?

Je bent een netwerker, die goed relaties onderhoudt met zowel interne als externe partijen. Je bent samenwerkingsgericht en hebt oog voor de mens en het proces. Je weet het overzicht te behouden en stelt prioriteiten. Je behoudt verbinding met directe collega’s in jouw team, maar ook met collega’s breder in de organisatie. Je bezit een stevige persoonlijkheid en overtuigingskracht. Natuurlijk ben je een breed inzetbare jurist, voor wie het adviseren in een bestuurlijke omgeving geen geheimen kent. Je kent je rol, denkt mee met degene die advies vraagt en begrijpt dat jouw advies niet altijd overgenomen kan worden.

Wat neem je verder mee:

  • Een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht
  • Minimaal 3 jaar bij de overheid in een soortgelijke functie
  • Parate kennis van en aantoonbare ervaring met de onderwerpen subsidierecht, staatssteun en mandaat
  • Adviesvaardigheden, waarbij jouw ondernemende houding en creativiteit helpen een gezonde afweging te maken van risico’s en belangen binnen juridisch aanvaardbare grenzen
  • Bestuurlijke sensitiviteit en je bent in staat om mee te denken over het realiseren van bestuurlijke doelen
  • Stressbestendig
  • Resultaatgericht en heb je doorzettingsvermogen
  • Pro-actief

Wat bieden wij? 

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. Met oog op de geldende coronamaatregelen werken we afwisselend thuis of op één van onze locaties. Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32-40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • Een uitstekend salaris van maximaal € 5.008,99 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (schaalniveau 11);
  • Een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen hoe het wordt uitgekeerd;
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
  • Een goede pensioenopbouw;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
  • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het interne leeraanbod bij de UtrechtAcademie.                                                                                                                         

 

Contactinformatie

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Henny Willems (Adviseur Werving & Selectie) via 06 - 3857 3285.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

 

Solliciteren

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

 

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Het domein Bedrijfsvoering (BDV) verzorgt alle uitvoerende bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, zodat onze collega’s zich kunnen concentreren op de realisatie van de primaire doelstellingen. Wij richten ons op een integrale bedrijfsvoering, die past in de huidige tijd. Wij blijven onze producten en diensten ontwikkelen en verbeteren. Zo leveren wij een optimale ondersteuning en een dienstverlening met toegevoegde waarde voor de (interne) klanten te kunnen leveren.

Je gaat aan de slag binnen het team Inkoop, Juridisch & Subsidies (IJS) van het domein Bedrijfsvoering. Jouw werkzaamheden liggen binnen het cluster Juridisch. Het cluster Juridisch bestaat uit juristen die adviseren over generieke, complexe en specialistische juridische vraagstukken (o.a. mandaat, regelgeving, staatssteun, privacy, inkoop, Wob). Daarnaast is de secretariaatsfunctie van de Awb-commissie ondergebracht bij het cluster Juridisch.

Domeinen

Acties