Handhavingsjurist Kinderopvang

Beleid, Bedrijfsvoering & Ondersteuning, Openbare Veiligheid

Zorg jij als handhavingsjurist voor het waarborgen van de kwaliteit van kinderopvang in Den Haag. Meer weten? Lees verder!

Binnen de productgroep Leerling- en Onderwijszaken houd jij je in teamverband bezig met de kwaliteit van de kinderopvang in Den Haag. Hiertoe zet je niet alleen wettelijke instrumenten in wanneer minimale kwaliteitseisen niet worden nagekomen. Ook draag je bij aan het voorkomen van overtredingen, bijvoorbeeld door het geven voor voorlichting.

Als handhavingsjurist word je ingezet op het gebied van bestuursrechtelijke handhaving, uitvoeringsbeleid, projecten en advisering van het management en het gemeentebestuur. Jouw kennis gebruik je om deze vlakken met elkaar te verbinden. De handhaving vindt plaats op de kwaliteitseisen uit de wet- en regelgeving aan de hand van het gemeentelijk handhavingsbeleid. Je toetst het rapport van de toezichthouder en stelt handhavingsbesluiten op, dit kan bijvoorbeeld een aanwijzing of een bestuurlijke boete zijn. Je bent een teamspeler en verantwoordelijk voor je eigen dossiers, het tijdig afdoen ervan evenals de registratie. In voorkomende gevallen hoort procederen ook tot je taken. Je houdt ontwikkelingen bij op het gebied van relevante wet- en regelgeving en je draagt bij aan het up-to-date houden van het gemeentelijk handhavingsbeleid.

Verder voer je zo nodig kwaliteit verbeterende projecten uit. Je inventariseert behoeftes uit het veld en biedt ondersteuning aan aanbieders van kinderopvang. Ook bedenk je nieuwe ideeën op het gebied van het waarborgen van de kwaliteit van de kinderopvang in Den Haag, die vervolgens bijdragen aan een goede ontwikkeling van het kind in een veilige en gezonde omgeving.

Dankzij onder meer jouw uitvoerige kennis van het bestuursrecht weet je de juiste wettelijke instrumenten in te zetten voor het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de kinderopvang in Den Haag. Vanzelfsprekend onderhoud je contacten met kinderopvangorganisaties. Je bent betrokken bij de kinderopvang en volgt en analyseert lokale en landelijke ontwikkelingen op het terrein van de kinderopvang. Kennis van de Wet Kinderopvang is daarbij een pre, maar je kunt ons ook overtuigen van jouw affiniteit met kinderopvang en de bereidheid om hierover alles te leren.

Je bent proactief en beschikt over tact en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en gevoeligheden. Daarbij ben je analytisch, creatief, klantgericht en in staat om snel tot de kern van een probleem door te dringen. Lik op stuk staat bij jou voorop. Ook bij uiteenlopende belangen kun je een goede samenwerking in stand houden en tot resultaten komen. Verder beschik je over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden en heb je ruime ervaring met het opstellen van rapportages en verslagen.

Ook beschik je over:

  • een afgeronde universitaire studie Rechtsgeleerdheid;
  • kennis van het bestuursrecht en Wet kinderopvang;
  • meerjarige relevante werkervaring in een soortgelijke functie.

Werken bij de dienst OCW betekent dat je kiest voor een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving met een grote maatschappelijke betrokkenheid waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Hiernaast werk je samen met zeer prettige en loyale collega’s waarbij kwaliteit en een goede sfeer belangrijk is.

Verder bieden wij je de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • een 36-urige werkweek met een salaris van minimaal €4.211,- en maximaal €5.997,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
  • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  • ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
  • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
  • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
  • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
  • werken op het Spui, midden in de binnenstad en op loopafstand van Station Den Haag Centraal;
  • veel aandacht voor cultuur, wat begint bij het stadhuis waar in het centrale deel culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden;
  • 187,2 uur regulier verlof bij een volledig dienstverband van 36 uur;
  • diverse andere vormen van verlof zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof;
  • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

De productgroep Leerling- en Onderwijszaken is onderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Het is een uitvoerende afdeling die werkt aan kansengelijkheid voor kinderen en jongeren van 0 tot 27 jaar. Dit doen we door te bevorderen dat kinderen deelnemen aan kwalitatief goede kinderopvang, voorschoolse educatie en onderwijs. De afdeling Leerling- en Onderwijszaken bestaat uit ruim 100 medewerkers, die zich met veel betrokkenheid inzetten voor de kinderen en jongeren in Den Haag. Als Handhavingsjurist Kinderopvang maakt je onderdeel uit van het team Kwaliteit en Handhaving Kinderopvang. Dit team bestaat uit twee medewerkers register, drie juridisch medewerkers handhaving en drie handhavingsjuristen.

Voor meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure kun je een email sturen aan het secretariaat, via e-mail kwaliteitkinderopvang@denhaag.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Neem contact op met de recruiter

  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden;
  • Een assessment maakt mogelijk deel uit van de sollicitatieprocedure;
  • Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de procedure;
  • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.

Sollicitatieproces

Solliciteren:Je solliciteert door het invullen van ons online sollicitatieformulier.

Op gesprek:Super, je bent een stapje verder in ons sollicitatieproces. We leren jou graag beter kennen via een gesprek. Daarnaast krijg jij ook ruimte om meer over de gemeente, de functie en het team te weten te komen.

Arbeidsvoorwaarden:Gefeliciteerd! We doen je graag een aanbod met betrekking tot salaris, vakantiedagen en andere voorwaarden.

Aangenomen:Gefeliciteerd! We zijn het beide eens over de arbeidsvoorwaarden. Alleen het contract en de VOG moeten nog worden ondertekent en dan kan je starten bij de Gemeente

Indiensttreding:Op je eerste werkdag krijg je een introductie over de gemeente Den Haag en maak je kennis met je collega’s en werkplek. Hiermee begint je nieuwe baan bij de gemeente Den Haag.