Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet is een ingrijpende situatie: uw arbeidscontract wordt per direct beëindigd en u heeft geen recht op een WW-uitkering. Wat kunt u in deze situatie het beste doen?

 

Wanneer ontslag op staande voet?

 

Gelukkig kunt u niet zomaar op staande voet ontslagen worden. Daarvoor moet aan een aantal eisen voldaan worden. Allereerst moet er sprake zijn van een zogenaamde dringende reden. Het gaat dan bijvoorbeeld om door u gepleegde fraude of diefstal. Zodra uw werkgever dit heeft gesignaleerd, moet er direct overgegaan worden tot ontslag. Ook is uw werkgever verplicht om de reden voor het ontslag direct aan u te melden.

Voldoet uw situatie niet aan al deze eisen? Dan kan uw werkgever u niet rechtsgeldig op staande voet ontslaan.


Gevolgen

Een ontslag op staande voet is erg ingrijpend. Uw arbeidsovereenkomst wordt per direct beëindigd, wat ook betekent dat u per direct geen loon meer ontvangt. Voor ontslag op staande voet moet altijd een dringende reden zijn. Oordeelt het UWV dat het ontslag uw eigen schuld is, dan is sprake van ‘verwijtbare werkloosheid’ . U hebt dan geen recht op een WW-uitkering en dus geen inkomen meer.

Ontslaat uw werkgever u op staande voet? Start dan altijd meteen uw zoektocht naar een nieuwe baan. Bij een ontslag op staande voet loont het vaak om in verweer te gaan.. Een juridisch expert kan u hierover adviseren.

 


Ontslaghulp kan helpen

 

Bespreek uw situatie altijd met een juridisch expert als u bericht krijgt over ontslag op staande voet. Een juridisch adviseur kan uw situatie beoordelen en u vertellen of het zin heeft om bezwaar te maken. Als dat het geval is, kan de juridisch expert uw zaak aanvechten bij de kantonrechter en mogelijk het ontslag terugdraaien of een vergoeding namens u claimen.


Stappen

Een ontslag op staande voet is erg ingrijpend, maar het is belangrijk dat u ook in deze situatie rustig blijft. Volg de volgende stappen:

 

1.Achterhaal de reden van uw ontslag
Uw werkgever is verplicht om u te vertellen wat de reden is voor uw ontslag. Heeft uw werkgever dit u niet verteld?. Als uw werkgever geen reden heeft genoemd of kan noemen, heeft u een goede kans om het ontslag terug te draaien.

 

2.Schakel juridische hulp in
De volgende stap is dan ook het inschakelen van juridische hulp. Een juridisch expert analyseert uw situatie en als er een kans is dat het ontslag teruggedraaid kan worden, ondersteunt de juridisch expert je hierbij.

 

3.Start uw zoektocht naar een nieuwe baan
Uiteraard bestaat altijd de kans dat het niet lukt om uw ontslag op staande voet terug te draaien. Start dan meteen uw zoektocht naar een nieuwe baan. Dat is ook verstandig als de mogelijkheid nog wel bestaat dat uw ontslag wordt teruggedraaid.

 

Oplossingen

U kunt uw situatie altijd vrijblijvend laten bekijken door een juridisch expert. Deze zal u adviseren over de vervolgstappen. Dat kan bijvoorbeeld het starten van een rechtszaak zijn, waarbij de juridisch expert u vervolgens ondersteunt. 

 


Veelgestelde vragen

 

Mijn werkgever heeft me op non-actief gesteld. Wat betekent dit?

Uw werkgever kan u op non-actief stellen als hij meer tijd nodig heeft om de dringende reden te onderzoeken. Bijvoorbeeld wanneer er het vermoeden is dat u geld heeft meegenomen uit de kassa, maar hier nog onvoldoende bewijs voor is. Als u op non-actief staat, hoeft u niet te werken, maar moet uw werkgever u wel loon betalen.

 

Ik ben het niet eens met mijn ontslag op staande voet. Wat moet ik doen?
U heeft 2 maanden de tijd om het ontslag op staande voet aan te vechten. Schakel een juridisch expert in om u hierbij te helpen.

 

Ik ben op staande voet ontslagen. Heb ik recht op een WW-uitkering?
Nee, u heeft in beginsel geen recht op een WW-uitkering. Een ontslag op staande voet wordt gezien als ‘verwijtbaar ontslag’: ontslag door uw toedoen.

 

Over Ontslaghulp
Kiest u ervoor om juridische hulp in te schakelen? Dan wordt u bijgestaan door één van de ervaren juridische experts uit het team van Daan van Zon. Daan is jurist arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en is daarnaast een expert op het gebied van ontslagrecht. Hij en zijn team streven ernaar om voor u het beste uit uw ontslagsituatie te halen. Ontdek wat Daan en zijn team voor u kunnen doen.