Ontslag via kantonrechter

Ontslag via kantonrechter

Als uw werkgever u wil ontslaan, zijn er verschillende mogelijkheden. Hoe het ontslag verloopt, is afhankelijk van de reden voor het ontslag. Gaat het om bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid? Dan verloopt uw ontslag via het UWV. In alle andere gevallen verloopt dit via de kantonrechter.

 

Wanneer ontslag via de kantonrechter?

 


Als het ontslag niet via het UWV kan verlopen, verloopt het via de kantonrechter. Er zijn verschillende ontslagredenen denkbaar. Bijvoorbeeld wanneer u onvoldoende functioneert, of wanneer de arbeidsrelatie tussen u en uw werkgever verstoord is, verloopt het ontslag via de kantonrechter.

 

Gevolgen

Als u ontslagen wordt via de kantonrechter, heeft u meestal recht op een WW-uitkering. Wanneer u langer dan 2 jaar in dienst bent geweest, heeft u bovendien recht op een ontslagvergoeding.

 

Ontslaghulp kan helpen

 

U hoeft zich er niet zomaar bij neer te leggen, als uw werkgever aankondigt een procedure te starten. Als werknemer krijgt u namelijk de mogelijkheid om verweer te voeren bij de kantonrechter. Maak hier dan ook gebruik van en laat een juridisch expert voor jou het verweer opstellen en het woord doen.

 

Stappen
Heeft uw werkgever aangegeven dat hij van plan is een procedure via de kantonrechter te starten om u te ontslaan? Blijf dan rustig en doorloop de volgende stappen.

 

1. Achterhaal de reden voor uw ontslag
Het is belangrijk om precies duidelijk te hebben waarom uw werkgever u precies wil ontslaan en wat de redenen hiervoor zijn. Dit helpt u als u stappen wilt ondernemen.

 


2. Ook een ontslagvoorstel ontvangen? Ga niet meteen akkoord
Soms doet uw werkgever u een ontslagvoorstel terwijl hij ook een procedure bij de kantonrechter is gestart. U bent misschien geneigd om hiermee akkoord te gaan, om deze vervelende situatie zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Het is echter verstandig om de situatie eerst even te laten bezinken en alles rustig door te nemen.

 

3. Schakel juridische hulp in
Daarnaast is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een juridisch expert helpt u om het meeste uit uw ontslag te halen en kan u zo nodig helpen om verweer te voeren bij de kantonrechter.

 

Oplossingen
Een juridisch expert kan jouw situatie vrijblijvend analyseren en u vervolgens adviseren over de vervolgstappen. 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Kan mijn werkgever me ontslaan als ik niet functioneer?
Ja, uw werkgever kan u proberen te ontslaan als u niet goed functioneert. Uw werkgever kan dan ontslag aanvragen via de kantonrechter. Uw werkgever moet het onvoldoende functioneren goed hebben onderbouwd. De kantonrechter zal vervolgens beoordelen of u inderdaad niet goed functioneert en of het ontslag is toegestaan.

 

Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met mijn ontslag?
U krijgt de mogelijkheid om verweer te voeren voordat de kantonrechter een beslissing neemt. Besluit de kantonrechter toch om de arbeidsovereenkomst te ontbinden? Dan heeft u als langer dan 2 jaar werkt meestal aanspraak op een ontslagvergoeding.

 

Kan ik verweer voeren voordat de kantonrechter een beslissing neemt?
Ja, u kunt verweer voeren voordat de kantonrechter besluit om het ontslag al dan niet toe te staan. Het is verstandig om u hierbij te laten bijstaan door een juridisch expert.

 

Over Ontslaghulp
Kiest u ervoor om juridische hulp in te schakelen? Dan wordt u bijgestaan door één van de ervaren juridische experts uit het team van Daan van Zon. Daan is jurist arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en is daarnaast een expert op het gebied van ontslagrecht. Hij en zijn team streven ernaar om voor u het beste uit uw ontslagsituatie te halen. Ontdek wat Daan en zijn team voor u kunnen doen.