Ontslagbrief

Ontslagbrief

Uw werkgever kan het initiatief nemen tot ontslag, maar u hebt zelf uiteraard ook het recht om uw ontslag in te dienen. Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe baan hebt, of omdat u een grote reis gaat maken. Als u zelf ontslag wilt nemen, moet u een ontslagbrief schrijven. Hierbij bevestigt u schriftelijk uw ontslag.

 

Wat moet er in een ontslagbrief staan?

Een ontslagbrief schrijven is niet ingewikkeld, maar uw brief moet wel aan een aantal eisen voldoen. Het moet duidelijk zijn aan wie de brief gericht is en van wie deze afkomstig is. Vermeld dus altijd duidelijk de gegevens van zowel het bedrijf als van uzelf. Daarnaast maakt u in de brief duidelijk dat u uw contract wilt opzeggen. Geef ook aan per wanneer u dit wilt doen, maar houd hierbij wel rekening met de opzegtermijn die u met uw werkgever heeft afgesproken. Tot slot moet brief op de juiste manier ondertekend worden. Denk hierbij niet alleen aan uw naam, plaats en handtekening, maar vooral ook aan de datum. Dit heeft ook weer te maken met de opzegtermijn: de datum laat zien dat u deze in acht heeft genomen.

 

 

Naast deze verplichte onderdelen bent u vrij om verder invulling te geven aan uw ontslagbrief. Zo kunt u uw werkgever bijvoorbeeld bedanken voor de prettige samenwerking en vragen om een getuigschrift of aanbeveling met betrekking tot uw werkzaamheden. Ook kun u in de brief alvast vermelden of u bijvoorbeeld uw resterende vakantiedagen op wilt nemen of uit laten betalen.

 

Gevolgen

Houd er rekening mee, dat wanneer u een ontslagbrief schrijft en dus zelf ontslag neemt, u geen recht heeft op een WW-uitkering. Wanneer u zelf ontslag neemt, is er namelijk sprake van ‘verwijtbaar ontslag’: u had het ontslag immers kunnen voorkomen. Zeg dus niet zomaar uw baan op als u nog geen nieuwe baan heeft, bedenk eerst of u het financieel aan kunt om een tijdje geen inkomen te hebben.

 

 

Ontslaghulp kan helpen

 

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van uw ontslagbrief of heeft u hier vragen over? Bij Ontslaghulp vindt u meer informatie en staan juridisch experts voor u klaar om u te helpen.

 

Veelgestelde vragen

 

Wat moet er in mijn ontslagbrief staan?
In uw ontslagbrief moet u in ieder geval vermelden dat u ontslag wilt nemen en per wanneer. Ook is het belangrijk om de datum van uw brief duidelijk te vermelden, in verband met de opzegtermijn.

 

Hoe kan ik mijn ontslag indienen?
U kunt uw ontslag mondeling, per (aangetekende) brief, fax of e-mail indienen. Het is echter niet verstandig om dit mondeling te doen. Doe dit dus schriftelijk. U moet namelijk wel kunnen bewijzen dat u uw ontslag heeft ingediend. Schrijf daarom altijd een ontslagbrief. Vraag ook altijd om een bevestiging van ontvangst in uw brief. Verstuurt u deze met de post? Kies dan voor aangetekende verzending.

 

Met welke opzegtermijn moet ik rekening houden als ik mijn ontslag wil indienen?
Als u zelf uw ontslag wilt indienen, moet u hierbij rekening houden met de opzegtermijn. Deze is voor een werknemer in de meeste gevallen 1 maand. Het kan echter zijn dat er in uw CAO of arbeidsovereenkomst andere afspraken zijn opgenomen. Controleer dit dan ook goed.

 

Over Ontslaghulp
Kiest u ervoor om juridische hulp in te schakelen? Dan wordt u bijgestaan door één van de ervaren juridische experts uit het team van Daan van Zon. Daan is jurist arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en is daarnaast een expert op het gebied van ontslagrecht. Hij en zijn team streven ernaar om voor u het beste uit uw ontslagsituatie te halen. Ontdek wat Daan en zijn team voor u kunnen doen.