Hoe vecht ik mijn ontslag aan?

Hoe vecht ik mijn ontslag aan?

U krijgt van uw werkgever het bericht dat u binnenkort ontslagen wordt, maar u heeft het gevoel dat dit onterecht is. Wat nu? Gelukkig heeft u de mogelijkheid om uw ontslag aan te vechten. Hoe u dat precies moet doen, hangt af van wat de reden is voor uw ontslag.

 

Ontslag vanwege bedrijfseconomische reden of langdurige ziekte
Heeft uw ontslag te maken met bedrijfseconomische redenen of bent u al langer dan 2 jaar ziek? Dan verloopt uw ontslag via het UWV. U krijgt van het UWV altijd de gelegenheid om uw kijk op de zaak toe te lichten, voordat er een beslissing genomen wordt. Besluit het UWV ondanks uw verweer om het ontslag toch toe te kennen en bent u het daar niet mee eens? Dan heeft u nog de mogelijkheid om uw situatie te laten toetsen door de kantonrechter. Lees meer over hoe een juridisch expert u kan helpen.

 

Ontslag vanwege andere redenen
Als uw ontslag niets te maken heeft met een bedrijfseconomische reden of langdurige ziekte, loopt het ontslag via de kantonrechter. Ook als de procedure op deze manier verloopt, krijgt u de mogelijkheid om uw kant van het verhaal te vertellen, voordat er een uitspraak wordt gedaan. Indien de kantonrechter uw ontslag toch goedkeurt, heeft u eventueel nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Lees meer over hoe een juridisch expert u kan helpen.

 

Ontslag op staande voet
Bij een ontslag op staande voet eindigt uw arbeidsovereenkomst per direct en u heeft dan geen inkomen meer. Een ontslag op staande voet moet echter wel aan strenge regels voldoen. Schakel daarom altijd een juridisch expert in om naar uw situatie te kijken. Lees meer over hoe een juridisch expert u kan helpen.

 

Ontslaghulp kan helpen

 

Wat uw precieze ontslagsituatie ook is, het is altijd verstandig om uw situatie vrijblijvend te laten bekijken door een juridisch expert. Hij of zij kan u adviseren over de vervolgstappen en of het bijvoorbeeld zinvol is om bezwaar te maken tegen uw ontslag. Ook kan een juridisch expert u helpen in de onderhandelingen met uw werkgever, bijvoorbeeld over de ontslagvergoeding.

 

Stappen
Als uw werkgever aankondig dat hij u wil ontslaan, blijf dan vooral rustig. Analyseer eerst de situatie en zet in ieder geval nooit direct uw handtekening onder een voorstel van uw werkgever.

 

1. Verzamel alle informatie
Zorg dat u helder heeft waarom uw werkgever u precies wil ontslaan: welke redenen zijn hiervoor en hoe kan uw werkgever dit onderbouwen?

 

2. Ontslagvoorstel? Ga niet meteen akkoord
U bent misschien geneigd om snel akkoord te gaan, om deze vervelende situatie zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Het is echter verstandig om de situatie eerst even te laten bezinken en alles rustig door te nemen.

 

3. Schakel juridische hulp in
Daarnaast is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een juridisch expert helpt u om het meeste uit uw ontslag te halen en kan u helpen om bezwaar te maken.

 

Oplossingen
Een juridisch expert kan u op verschillende manieren helpen. Het is altijd verstandig om uw situatie vrijblijvend te laten bekijken en u te laten adviseren over eventuele vervolgstappen. Ook kan een juridisch expert u adviseren, bijvoorbeeld elke keer nadat u contact heeft gehad met uw werkgever. Laat u een juridisch expert liever contact hebben met uw werkgever? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Kan mijn werkgever me zomaar ontslaan?
Nee, uw werkgever kan u nooit zomaar ontslaan. Hiervoor moeten altijd goede redenen zijn en is afhankelijke van de precieze situatie toestemming nodig van het UWV, de kantonrechter of van uzelf.

 

Kan ik mijn ontslag aanvechten?
Ja, u heeft altijd de mogelijkheid om verweer te voeren en ook na een negatieve uitspraak kunt u uw situatie nogmaals laten toetsen. Het is dus altijd mogelijk om uw ontslag aan te vechten.

 

Heeft het zin om mijn ontslag aan te vechten?
Dat hangt af van uw precieze situatie. Wanneer u werkgever in financieel zwaar weer verkeert, heeft het meestal geen zin om uw ontslag aan te vechten. In andere gevallen is het vaak wel zinvol om uw ontslag aan te vechten.

 

Over Ontslaghulp
Kiest u ervoor om juridische hulp in te schakelen? Dan wordt u bijgestaan door één van de ervaren juridische experts uit het team van Daan van Zon. Daan is jurist arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en is daarnaast een expert op het gebied van ontslagrecht. Hij en zijn team streven ernaar om voor u het beste uit uw ontslagsituatie te halen. Ontdek wat Daan en zijn team voor u kunnen doen.