Wat te doen bij een arbeidsconflict?

Wat te doen bij een arbeidsconflict?

U brengt wekelijks flink wat tijd door op uw werk en hoopt uiteraard dat het nooit zo ver komt: een arbeidsconflict. Toch kan het voorkomen dat u niet meer met uw collega’s of uw baas door één deur kunt en er sprake is van een arbeidsconflict. Wat kunt u in dat geval het beste doen?

 

Stappen
Hoewel de gemoederen tijdens een arbeidsconflict hoog op kunnen lopen, is het juist in zo’n situatie erg belangrijk om rustig te blijven. Volg daarom de volgende stappen.

 

1. Ga het gesprek aan met uw werkgever
Probeer er altijd eerst samen met uw werkgever uit te komen. Onderhandel over de mogelijkheden en zet nieuwe afspraken vast op papier. Zo voorkomt u onduidelijkheid en nieuwe conflicten in de toekomst.

 

2. Schakel juridische hulp in
Als u er samen niet uit komt, is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Dat kan in de vorm van een mediator wanneer u en uw werkgever beiden nog bereid zijn om het gesprek aan te gaan. In andere gevallen is het verstandiger om een jurist in te schakelen.

 

3. Stap naar de kantonrechter
Als u er echt niet uitkomt, kunt u de stap naar de kantonrechter maken. Deze zal vervolgens uw situatie beoordelen en uitspraak doen over de situatie.

 

Oplossingen
Een juridisch expert kan u adviseren wanneer u een arbeidsconflict heeft met uw werkgever. De juridisch expert kan u tips geven over de onderhandelingen met uw werkgever, maar kan u ook bijstaan wanneer het uiteindelijk tot een stap naar de kantonrechter komt.

 

Gratis check op uw ontslagvoorstel

Binnen één uur terugkoppeling!

Meer informatie

 

Veelgestelde vragen

 

Ik heb een arbeidsconflict. Mag ik me ziek melden?
Nee, u mag zich niet zomaar ziek melden tijdens een arbeidsconflict. Wanneer u echt ziek bent, is dit uiteraard wel toegestaan. Bijvoorbeeld wanneer u een flinke griep heeft, of in een depressie terecht bent gekomen door uw werk. U moet hiervoor echter wel de regels rondom ziekmelding volgen en u mag zich dus niet ‘zomaar’ ziek melden, ook niet tijdens een arbeidsconflict.

 

Kan ik ontslag nemen tijdens een arbeidsconflict?
U kunt altijd zelf ontslag nemen, met inachtneming van de opzegtermijn. Toch is het niet verstandig om dit zomaar te doen, u heeft dan namelijk geen recht op een ontslagvergoeding of WW-uitkering. Schakel daarom altijd juridische hulp in bij een arbeidsconflict.

 

Heb ik recht op een ontslagvergoeding bij een arbeidsconflict?
Als u een arbeidsconflict heeft en de zaak komt voor de kantonrechter, zal deze hierover een oordeel vellen. Als blijkt dat uw werkgever inderdaad fouten heeft gemaakt en onrechtvaardig heeft gehandeld, kan de arbeidsovereenkomst ontbonden worden meteen ontslagvergoeding.

 

Over Ontslaghulp
Kiest u ervoor om juridische hulp in te schakelen? Dan wordt u bijgestaan door één van de ervaren juridische experts uit het team van Daan van Zon. Daan is jurist arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en is daarnaast een expert op het gebied van ontslagrecht. Hij en zijn team streven ernaar om voor u het beste uit uw ontslagsituatie te halen. Ontdek wat Daan en zijn team voor u kunnen doen.