Ontslag met vaststellingsovereenkomst

Ontslag met vaststellingsovereenkomst

Een ontslag met vaststellingsovereenkomst wordt met andere woorden ook wel een ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. U en uw werkgever zijn beiden akkoord met het ontslag en maken samen afspraken hierover. Deze afspraken legt u samen vast in een document: de vaststellingsovereenkomst.

 

Wanneer ontslag met vaststellingsovereenkomst?

 


Er zijn verschillende redenen om voor een ontslag met vaststellingsovereenkomst te kiezen. Allereerst is er geen toestemming van het UWV of ontbinding door de kantonrechter meer nodig voor het ontslag, waardoor de afwikkeling een stuk sneller en goedkoper kan verlopen. Zowel voor uw werkgever als voor u als werknemer kan dit erg prettig zijn. Ook biedt een ontslag met vaststellingsovereenkomst vaak meer mogelijkheden voor onderhandeling.

 

Gevolgen
Als u ontslagen wordt met een vaststellingsovereenkomst, kunt u in de meeste gevallen aanspraak maken op een ontslagvergoeding. U kunt aanspraak maken op minimaal de transitievergoeding als u langer dan 2 jaar in dienst bent geweest bij uw werkgever. Daarnaast kunt u in de vaststellingsovereenkomst uw recht op een WW-uitkering veilig stellen. Daarvoor is het van belang dat u kunt aantonen dat uw werkgever het initiatief heeft genomen voor het ontslag. Zorg er dan ook voor dat dit goed wordt vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst.

 

Ontslaghulp kan helpen

Hoewel een vaststellingsovereenkomst er op het eerste oog goed uit kan zien, is het slim om niet meteen uw handtekening te zetten. Er is bijna altijd ruimte voor onderhandeling. Laat een juridisch expert naar het voorstel van uw werkgever kijken en eventueel met uw werkgever onderhandelen.

 

Stappen
Als uw werkgever u een voorstel doet voor een vaststellingsovereenkomst, onderteken deze dan niet meteen. Laat u niet onder druk zetten en neem de tijd.

 

Ga niet meteen akkoord
U bent misschien geneigd om meteen uw handtekening te zetten wanneer het voorstel er goed uitziet. Doe dit echter niet, neem de tijd om het voorstel rustig door te nemen.

 

Vraag bedenktijd
Laat u niet onder druk zetten door uw werkgever en vraag bedenktijd om op het voorstel terug te komen. Goed om te weten is dat u ook op uw besluit terug kunt komen als u toch al meteen uw handtekening had gezet. Hier heeft u 14 dagen de tijd voor.

 

Schakel juridische hulp in
Daarnaast is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een juridisch expert kan het voorstel van uw werkgever controleren op redelijkheid en namens u onderhandelen met uw werkgever over betere ontslagvoorwaarden.

 

 

Oplossingen
Een juridisch expert kan u op verschillende manieren helpen. De expert kan het voorstel van uw werkgever doornemen en u adviseren over vervolgstappen. Maar indien u dat wenst kan de juridisch expert ook de volledige onderhandelingen voor u uit handen nemen. 

 


Veelgestelde vragen

 

Mag ik een vaststellingsovereenkomst weigeren?
Ja, u mag een vaststellingsovereenkomst weigeren. Door middel van een vaststellingsovereenkomst probeert een werkgever vaak om de ontslagprocedure bij het UWV of de kantonrechter te voorkomen. Of er is geen geldige reden om met succes één van deze ontslagprocedures te starten.


Heb ik na ontslag met een vaststellingsovereenkomst nog recht op een WW-uitkering?
Ja, u heeft na ontslag met een vaststellingsovereenkomst nog gewoon recht op een WW-uitkering. Daarvoor moet het initiatief voor het ontslag wel bij uw werkgever liggen. Ook moet rekening worden gehouden met de opzegtermijn van uw werkgever. Laat dit dus altijd goed vastleggen in de vaststellingsovereenkomst.

 

Heb ik na ontslag met een vaststellingsovereenkomst recht op een ontslagvergoeding?
In de meeste gevallen kunt u via een vaststellingsovereenkomst aanspraak maken op een ontslagvergoeding. U kunt aanspraak maken op minimaal de transitievergoeding als u langer dan 2 jaar in dienst bent geweest bij uw werkgever.

 

 

Over Ontslaghulp
Kiest u ervoor om juridische hulp in te schakelen? Dan wordt u bijgestaan door één van de ervaren juridische experts uit het team van Daan van Zon. Daan is jurist arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en is daarnaast een expert op het gebied van ontslagrecht. Hij en zijn team streven ernaar om voor u het beste uit uw ontslagsituatie te halen. Ontdek wat Daan en zijn team voor u kunnen doen.