Centrale Raad van Beroep, 27-08-2008 / 07/1467 WW


ECLI:NL:CRVB:2008:BE9925

Inhoudsindicatie
Bestreden besluit niet langer gehandhaafd. UWV gaat nieuwe beslissing nemen op WW-aanvraag. Proceskostenveroordeling.
Instantie
Centrale Raad van Beroep
Uitspraakdatum
2008-08-27
Publicatiedatum
2008-09-09
Zaaknummer
07/1467 WW
Procedure
Hoger beroep
Rechtsgebied
Bestuursrecht; SocialezekerheidsrechtVindplaatsen
  • Rechtspraak.nl
Uitspraak

07/1467 WW


Centrale Raad van Beroep


Meervoudige kamer


U I T S P R A A K


op het hoger beroep van:


[Naam appellante], wonende te [woonplaats] (hierna: appellante),


tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar van 30 januari 2007, 06/3692 en 06/3685 (hierna: aangevallen uitspraak),


in het geding tussen:


appellante


en


de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).


Datum uitspraak: 27 augustus 2008.


I. PROCESVERLOOP


Namens appellante heeft mr. J.H. Vegter, advocaat te Utrecht, hoger beroep ingesteld. Bij brief van 15 maart 2007 is namens appellante een aantal stukken ingediend.


Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend. Bij brief van 31 januari 2008 heeft het Uwv gereageerd op een vanwege de Raad gestelde vraag.


Bij brief van 30 juni 2008 heeft de gemachtigde van appellante de gronden van het hoger beroep aangevuld.


Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 16 juli 2008. Appellante is verschenen, bijgestaan door mr. Vegter als haar raadsman. Het Uwv - vanwege de Raad opgeroepen om te verschijnen - heeft zich laten vertegenwoordigen door mr. M. van Nederveen, werkzaam bij het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen.


II. OVERWEGINGEN


Bij het besluit van 1 december 2006 (het bestreden besluit) heeft het Uwv het bezwaar van appellante tegen het besluit van 31 augustus 2006, waarbij is bepaald dat appellante in verband met de fictieve opzegtermijn als bedoeld in artikel 16, derde lid, van de Werkloosheidswet (WW) tot 1 maart 2006 geen WW-uitkering toekomt, ongegrond verklaard.


Bij de aangevallen uitspraak is het beroep van appellante tegen het bestreden besluit ongegrond verklaard.


Namens het Uwv is ter zitting van de Raad meegedeeld dat het bestreden besluit niet langer wordt gehandhaafd. Dat besluit - en in het verlengde daarvan de aangevallen uitspraak - komt derhalve voor vernietiging in aanmerking.


Het Uwv zal opnieuw op het bezwaar van appellante dienen te beslissen en daarbij tevens aandacht dienen te besteden aan het verzoek tot vergoeding van de proceskosten in bezwaar en van de wettelijke rente.


De Raad acht termen aanwezig om het Uwv op grond van artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht te veroordelen in de proceskosten van appellante terzake van verleende rechtsbijstand, begroot op € 644,-- in beroep en op € 644,-- in hoger beroep, totaal derhalve € 1.288,--.


III. BESLISSING


De Centrale Raad van Beroep,


Recht doende:


Vernietigt de aangevallen uitspraak;

Verklaart het beroep gegrond en vernietigt het bestreden besluit;

Draagt de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen op een nieuw besluit op bezwaar te nemen met inachtneming van deze uitspraak;

Veroordeelt de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen in de proceskosten van appellante tot een bedrag van € 1.288,--, te betalen door het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen;

Bepaalt dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen aan appellante het door haar in beroep en hoger beroep betaalde griffierecht ad € 143,-- vergoedt.


Deze uitspraak is gedaan door M.A. Hoogeveen als voorzitter en B.M. van Dun en M. Greebe als leden. De beslissing is, in tegenwoordigheid van M.J.A. Reinders als griffier, uitgesproken in het openbaar op 27 augustus 2008.


(get.) M.A. Hoogeveen.


(get.) M.J.A. Reinders.


RH