Goedkoop scheiden, is dat mogelijk?

Goedkoop scheiden, is dat mogelijk?

Een scheiding is al vervelend genoeg, maar kan u ook nog eens veel geld kosten. Gelukkig hoeft dit niet altijd het geval te zijn, als u uw scheiding op de juiste manier aanpakt. Recht.nl legt uit in samenwerking met Rechtsinfo, wat u kunt doen om de kosten van uw scheiding laag te houden. Want ook wanneer u een laag inkomen heeft, zijn er mogelijkheden.

 


Voor wie is goedkoop scheiden mogelijk?

 

Voor echtparen die gaan scheiden en niet de financiële middelen hebben een echtscheidingsproces te bekostigen, als we spreken over een traditionele manier van scheiden waarbij beide partijen een eigen advocaat inschakelen.

 

Een gezamenlijke advocaat

 

De grootste kostenpost waar u op kunt besparen, zijn kosten voor een advocaat. Als u en uw partner er samen niet uit komen, heeft u beiden een eigen advocaat nodig en kunnen de kosten hoog oplopen. U heeft dan dus twee advocaten nodig en de proceskosten liggen hoger, omdat het proces langer duurt. Zelfs tot wel een paar duizend euro. Dat wilt u het liefst voorkomen wanneer u niet heel veel geld tot uw beschikking heeft.


Een oplossing kan één gezamenlijke advocaat zijn, die u alleen gebruikt om uw verzoek tot echtscheiding in te dienen bij de rechtbank. Verder regelt u samen met u ex-partner de vastlegging van alle afspraken die nodig zijn voor uw scheiding. Houd het contact met uw partner dus goed en maakt samen afspraken. Schakel eventueel een mediator in als u hulp nodig heeft bij het maken van afspraken.

 

Online scheiden

 

Een online echtscheiding is een scheiding die u zelf samen regelt, door digitaal de documenten aan te vragen en samen in te vullen. Door zelf het echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan op te stellen, bespaart u veel geld. De juridisch expert dient namens u het echtscheidingsverzoek in. U ontvangt vanzelf thuis bericht wanneer de rechter de scheiding heeft uitgesproken.

 

 

Scheiden met subsidie

 

Heeft u niet voldoende geld om hulp in te schakelen voor uw echtscheiding of om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten? De Nederlandse overheid vindt dat iedereen in Nederland rechtsbijstand moet kunnen krijgen en zal een bijdrage doen aan de kosten. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel toevoeging genoemd. Wij zoeken voor u uit of u recht hier op heeft bij een vrijblijvende pakket aanvraag.