Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen

Uitgever Reed Business Information
Tijdschrift Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen
Datum 05-12-2008
Aflevering 8
TitelSocial return bij Europese overheidsopdrachten
SamenvattingEen aanbestedende dienst kan een flinke impuls geven aan de sociale economie door als tegenprestatie voor de uitvoering van werken of diensten bijzondere (sociale) voorwaarden te stellen. Met name gemeenten gebruiken in de praktijk vaak het instrument van 'social return on investment'. Het betreft hier een clausule met betrekking tot de uitvoering van een overheidsopdracht waarbij een gemeente aan de onderneming vraagt om een deel van de opdracht uit te besteden aan opleidingsplaatsen of de inzet van werklozen.
Auteur(s)J. Berns
Pagina1-2
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelLeidraad Aanbesteden Bouw in januari 2009 beschikbaar
SamenvattingDe afgelopen twee jaar is parallel aan de Aanbestedingswet gewerkt aan de Leidraad Aanbesteden voor de Bouw. Deze Leidraad wordt de professionele standaard, die aanbesteders bij het nemen van beslissingen tijdens het aanbestedingsproces ondersteunt. De Leidraad wordt tot stand gebracht door de Commissie Aanbesteden, die is ingesteld door de Regieraad Bouw.
Auteur(s)T. Lohman
Pagina3-3
Artikel aanvragenVia Praktizijn
Titel10+1 Hartenkreten voor goed aanbesteden
SamenvattingHet valt te verwachten dat de Leidraad Aanbesteden ook de inzichten zal bevatten die zijn gebundeld in het zeer lezenswaardige, in opdracht van PSIBouw vervaardigde rapport, Gunnen op waarde; hoe doe je dat? Praktische handreiking voor bouwopdrachten (te downloaden via www.psibouw.nl <http://www.psibouw.nl>) dat in mei 2007 het licht zag. In afwachting van de leidraad volgen hierna alvast enkele hartenkreten voor goed aanbesteden.
Auteur(s)A. van Wassenaer
Pagina3-5
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekDe zaak
TitelVia Roanne naar Noordwijk
SamenvattingOp 24 september jl. heeft de Voorzieningenrechter te Den Haag een voor de projectontwikkelingspraktijk 'schokkende' uitspraak gedaan. Weliswaar een uitspraak in 'kort geding', maar de gevolgen van deze uitspraak mogen ook zeker niet onderschat worden. Tijd voor een analyse.
Auteur(s)R.D. Luteijn
Pagina6-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekGezien?!
TitelGezien?!
SamenvattingBNA stapt naar NMa;

Steeds meer opdrachten Europees aanbesteed;

Financiering pps apart aanbesteden;

Strenge regels remmen bouwkunst.
Pagina8-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn