Advocatenblad

Uitgever Boom Juridische Uitgevers
Tijdschrift Advocatenblad
Datum 27-09-2012
Aflevering Special
TitelBedrijfsjurist worden. Zo gek nog niet?
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2012, nr. Special, p. 2
SamenvattingDe bedrijfsjuristerij is populair. Meer advocaten dan ooit kijken tegenwoordig uit naar een carrière in het bedrijfsleven. Een overstap vanuit de advocatuur lijkt een voor de hand liggende stap, maar de twee beroepen zijn steeds meer echte vakken apart geworden. Wie is geschikt en wat kun je als advocaat verwachten als je overstapt? En wat blijft vaak verborgen voor de aspirant-counsel? Inhouse, inside out.
Pagina2-7
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelVrouwen (bijna) aan de top
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2012, nr. Special, p. 10
SamenvattingOndanks jaren van aandacht voor en promotie van diversiteit, blijkt de realiteit weerbarstig. De advocatuur draait min of meer stationair wat betreft de aanwas van vrouwelijke partners. Het is daarom tijd voor ongemakkelijke vragen. Zijn vrouwen gewoon minder ambitieus? Er is al veel bereikt, maar vrouwen onderling kunnen elkaar nog beter helpen - en zichzelf beter laten zien.
Pagina10-13
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelHet beste uit mensen halen
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2012, nr. Special, p. 16
Samenvatting'Advocatuur is topsport', wordt weleens gezegd. Hard werken en veel uren draaien horen erbij om tot maximale prestaties te komen. Inhoudelijke opleiding op kantoor zorgt ervoor dat Nederlandse advocaten over het algemeen uitstekende professionals worden, maar in hoeverre leren kantoren hun mensen om uit te blinken zonder zichzelf uit het oog te verliezen? De advocatuur kan veel leren van hoe andere dienstverleners met hun professionals omgaan. De kijk op hoe professionals excelleren evolueert.
Pagina16-19
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelUit de schijnwerpers naar de inhoud
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2012, nr. Special, p. 22
SamenvattingChiraz Muradin (27) hield zich bewust een aantal jaar gedeisd. In 2008 werd hij onbedoeld de bekendste rechtenstudent-af van Nederland, door een via billboards uitgevochten potje touwtrekken tussen enkele advocatenkantoren die hem graag als high potential wilden binnenhalen. Inmiddels is hij vier jaar verder, en sinds enkele maanden medewerker bij De Brauw Blackstone Westbroek. Zijn nog korte carrièrepad laat zien hoe belangrijk het is dat je niet al zelf de rem zet op wat je denkt dat je mogelijkheden zijn.
Pagina22-24
Artikel aanvragenVia Praktizijn