Advocatenblad

Uitgever Boom Juridische Uitgevers
Tijdschrift Advocatenblad
Datum 26-09-2013
Aflevering Special 2
TitelBetere advocaat
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2013, nr. Special 2, p. 3
SamenvattingJe zou haast denken dat de advocaat van nu een mindere advocaat is. Want zie de advocaat van straks toch eens. De lichting die begin september in Woudschoten begon aan de vernieuwde beroepsopleiding krijgt niet alleen te maken met innovatieve leervormen, maar wordt meer dan vroeger onderwezen in wat ethisch verantwoord is en wat niet.
Auteur(s)R. Stiphout
Pagina3-3
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelAdvocaat-plus
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2013, nr. Special 2, p. 5
SamenvattingDe een doceert, de ander publiceert, weer een ander spreekt recht of neemt zitting in een raad van toezicht. Steeds meer advocaten lijken een nevenfunctie te hebben. Lijdt hun werk als advocaat eronder? Volgens ervaringsdeskundigen maakt juist de combinatie van functies iemand tot een betere advocaat. Zeven advocaten-plus over de meerwaarde van 'bijklussen'.
Auteur(s)M. Knapen
Pagina5-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelStuderen om de punten?
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2013, nr. Special 2, p. 11
SamenvattingVolgen advocaten opleidingen om iets op te steken of om PO-punten te sprokkelen? De deskundige: 'Als men niet geďnteresseerd is, ligt het vaak ook aan de docenten.'
Auteur(s)T. Sillevis Smitt
Pagina11-12
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelTwee dagen prikkelen en pleiten
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2013, nr. Special 2, p. 14
SamenvattingHonderd advocaat-stagiaires begonnen in september aan de beroepsopleiding nieuwe-stijl met extra aandacht voor de beroepsethiek. Het Advocatenblad liep mee met advocaat-stagiaire Roxy de Weijer. Verslag van twee dagen zoeken naar kernwaarden in Woudschoten. 'Daar heb ik op de universiteit niets over geleerd.'
Auteur(s)O. van Ditzhuijzen
Pagina14-17
Artikel aanvragenVia Praktizijn
Titel'Nadenken over je functioneren is de motor van alle kwaliteit'
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2013, nr. Special 2, p. 18
SamenvattingVolgens Marjan van der List en Diana de Wolff, portefeuillehouders opleidingen en kwaliteitsbeleid in de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten, is er al veel gedaan om de kwaliteit van de advocatuur te bevorderen. De nieuwe beroepsopleiding en een keurmerk voor specialisatieverenigingen moeten zorgen voor nog meer verbetering. 'Er zijn geen kant-en-klare boekjes meer.'
Auteur(s)H. van Wermeskerken
Pagina18-21
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelHoe komen opleidingen aan hun Ordekeurmerk?
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2013, nr. Special 2, p. 22
SamenvattingPO-punten halen is soms een hele opgave, maar het Ordekeurmerk verkrijgen om ze te mogen toekennen is ook niet makkelijk. In vijf stappen naar goedkeuring.
Auteur(s)M. Maathuis
Pagina22-22
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelPromoveren voor je plezier
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2013, nr. Special 2, p. 24
SamenvattingEen drukke praktijk én een proefschrift schrijven. Hoe doen promoverende advocaten dat en waarom nemen ze eigenlijk al die moeite? Drie ervaringsdeskundigen over hun promotie. Plus: tips voor de promovendus in spe.
Auteur(s)H. van Wermeskerken
Pagina24-29
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekOpinie
TitelDe nieuwe advocaat
CiteertitelAdvocatenblad, jrg. 2013, nr. Special 2, p. 30
SamenvattingMet juridische kennis alleen komt de advocaat van de toekomst er niet. Daarom moeten opleidingen meer oog hebben voor psychologie.
Auteur(s)M. Brink
Pagina30-30
Artikel aanvragenVia Praktizijn