Notariaat magazine

Uitgever Sdu
Tijdschrift Notariaat magazine
Datum 01-01-2005
Aflevering 1
TitelBevoegdheden en verantwoordelijkheden
CiteertitelNotariaat, 2005, 5
Auteur(s)R. Salomons
Pagina5-5
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelNo more Mister Nice Guy. Notariaat: wennen aan nieuwe rol BFT
CiteertitelNotariaat, 2005, 10
Samenvatting'No more mister Nice Guy'. Het bureau Financieel Toezicht heeft als toezichthouder op de naleving van de Wet identificatie bij dienstverlening en de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties een ander gezicht gekregen voor het notariaat. Vriendelijke adviezen zijn van de controleur niet te verwachten. Keihard optreden wl. Algemeen directeur Paul Hadewegg Scheffer legt uit waarom.
Auteur(s)J. Vijselaar
Pagina10-13
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelLedenraad gaat zich 'robuuster' opstellen
CiteertitelNotariaat, 2005, 14
SamenvattingDe KNB-ledenraad wil geen applausmachine meer zijn. De ringvoorzitters gaan zich 'robuuster' opstellen en willen serieus genomen worden. Notariaat Magazine nodigde drie ringvoorzitters uit voor een lunchgesprek. "Waar het om gaat is: hoe scherp gaan we de formele procedures en beslissingsmacht afkaderen".
Auteur(s)J. de Gruiter
Pagina14-17
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelDekking voortaan per protocol. Aansprakelijkheidsverzekering: ergste kou uit de lucht
CiteertitelNotariaat, 2005, 20
SamenvattingDe beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voortaan gekoppeld aan het protocol en niet aan de persoon van de notaris. Dat is de belangrijkste wijziging van de verzekeringsvoorwaarden per 1 januari 2005. Hoewel er nog wat problemen zijn 'uit te onderhandelen', lijkt de ergste kou voor continuering van de verzekering uit de lucht.
Auteur(s)J. de Gruiter
Pagina20-21
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelDeclareren onder de kostprijs
CiteertitelNotariaat, 2005, 23
Auteur(s)R. Holtman
Pagina23-23
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelCriminoloog Bovenkerk zoekt bedreigde notarissen. Voor onderzoek naar aantasting rechtsstaat
CiteertitelNotariaat, 2005, 24
SamenvattingBedreigde (kandidaat-)notarissen: meld u a.u.b. bij onderzoeker Frank Bovenkerk. De Utrechtse criminoloog startte een onderzoek naar de gevaren van aantasting van de rechtsstaat als de pijlers daarvan te maken krijgen met ernstige geweldsdreiging. Hij komt graag in contact met notarissen die te maken hebben (gehad) met dat verschijnsel. "Als mensen op sleutelposities in de maatschappij niet meer naar behoren kunnen functioneren, is dat eng."
Auteur(s)J. de Gruiter
Pagina24-25
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelKwaliteit: verplicht of niet?
CiteertitelNotariaat, 2005, 26
SamenvattingBestuur en ledenraad lijnrecht tegenover elkaar? Eind november leek het daar wel op toen een kritische ledenraad weigerde groen licht te geven om een vordering voor te bereiden waarin een kwaliteitsborgingsysteem verplicht gesteld wordt. Maar hoever liggen die standpunten dan uiteen? Een gesprek over de voors en tegens met een lid vam de ledenraad n een kwaliteitsadviseur. Astrid Mertens versus Kees Louwerens.
Auteur(s)J. Vijselaar
Pagina26-28
Artikel aanvragenVia Praktizijn
Titel'Er is wl iets aan de hand met het notarieel pensioen'
CiteertitelNotariaat, 2005, 30
SamenvattingIn de maand november 2004 verscheen in dit blad een publicatie van de voorzitter van het Notarieel Pensioenfonds (hierna te noemen: het fonds), de heer Nolke, onder de titel 'Uitleg over het pensioen kan geen kwaad'. Voorts heeft de heer Nolke over hetzelfde onderwerp het woord gevoerd in informatiebijeenkomsten voor gepensioneerde deelnemers van het fonds die in dezelfde maand zijn gehouden. De voormelde luchtige titel en ook het bedoelde artikel zelf suggereert dat er eigenlijk weinig aan de hand is, doch dat is niet de werkelijkheid.
Auteur(s)J.F.A. van der Wall
Pagina30-31
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelPrijsvechter Jutta Wolf: Ik deug wl!
CiteertitelNotariaat, 2005, 32
SamenvattingNotaris Jutta Wolf uit Zoetermeer deinst niet terug voor wat tegenslag. Toen haar bedrijf een jaar na overname al op het randje balanceerde, gooide ze in 2003 haar prijzen drastisch omlaag. Dat heeft ze geweten. De stijgende omzet redde weliswaar haar bedrijf, maar ondertussen gaven collega-notarissen haar het verderfelijke etiket 'prijsdumper'. Wolf: 'Ds deug je niet, hoe goed je ook werkt.'
Auteur(s)M. Hooimeijer
Pagina32-34
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelNotaris in loondienst
CiteertitelNotariaat, 2005, 35
Auteur(s)C. Romeijn
Pagina35-35
Artikel aanvragenVia Praktizijn