Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen

Uitgever Reed Business Information
Tijdschrift Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen
Datum 12-09-2006
Aflevering 5
TitelIs toevoeging van een gegadigde toegestaan?
SamenvattingStel dat één of meer reeds geselecteerde gegadigden zich terugtrekken bij een niet-openbare aanbestedingsprocedure. Is het dan toegestaan om een niet gerangschikte gegadigde alsnog op de lijst van geselecteerde gegadigden te plaatsen? Het antwoord op de volgende vraag is daarbij cruciaal. Is het in aanbestedingsrechtelijke zin geoorloofd om de eerstvolgende gegadigde(n) uit de eerste fase naar rangschikking toe te voegen aan de lijst met geselecteerde gegadigden?
Auteur(s)J. Reiber
Pagina1-2
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelRegieraad presenteert handleiding voor 'Unsolicited Proposals'
SamenvattingDe Regieraad Bouw heeft een handleiding voor 'Unsolicited Proposals' gepresenteerd. Unsolicited Proposals zijn voorstellen of aanbiedingen voor projecten, van een private partij aan een opdrachtgevende partij. Deze voorstellen komen niet als reactie op een aanbesteding, maar zijn geheel op eigen initiatief opgesteld.
Auteur(s)A. van Wassenaer
Pagina3-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelVragen over het gebruik van raamovereenkomsten
SamenvattingDeze bijdrage gaat in op de redenen om een raamovereenkomst te sluiten. Daarbij wordt ook de nieuwe regeling voor raamovereenkomsten kort besproken. Verder komt een aantal praktijkvragen aan bod. Dit artikel heeft niet de pretentie alle mogelijke vragen te behandelen.
Auteur(s)A. Fischer-Braams
Pagina4-5
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekDe zaak
TitelCorporatiewereld sterk in beweging
SamenvattingOp 19 mei heeft de rechtbank van Maastricht een uitspraak gedaan over de vraag of woningcorporaties gerechtigd zijn om in het buitenland activiteiten te ontplooien. De rechtbank vernietigde het verbod van de minister van VROM op dergelijke activiteiten. Een goed moment om even stil te staan bij de veranderende positie van woningcorporaties in algemene en aanbestedingsrechtelijke zin.
Auteur(s)R.D. Luteijn
Pagina6-7
Artikel aanvragenVia Praktizijn