Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen

Uitgever Reed Business Information
Tijdschrift Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen
Datum 04-12-2006
Aflevering 7
TitelIn vogelvlucht door Europa
SamenvattingDit themanummer staat in het teken van project- en vastgoedontwikkeling in relatie tot het aanbestedingsrecht. Hieronder volgt, in vogelvlucht 'dwars door Europa', de historie en de huidige stand van zaken met betrekking tot dit onderwerp.
Auteur(s)R.D. Luteijn
Pagina1-2
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelZelfrealisatie versus aanbesteding volgens VROM
SamenvattingDe vraag hoe het onteigeningsrecht - en in het bijzonder het zelfrealisatierecht - zich verhoudt tot het Europese aanbestedingsrecht houdt de gemoederen al geruime tijd bezig, met name sinds de uitspraak in de 'Scala'-zaak. In 1999 had het ministerie van VROM via een circulaire nog (voorzichtig) bevestigd dat het hebben van grondeigendom aanbesteding in de weg kon staan. Na de uitspraak in 'Scala' - waarbij het Hof van Justitie EG aangaf dat het hebben van grondeigendom geen rechtvaardiging was om niet tot Europese aanbesteding over te gaan - werd deze circulaire schielijk ingetrokken.
Pagina3-3
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelReiswijzer: marktpartijen en gebiedsontwikkeling
SamenvattingHet selecteren van partijen bij gebiedsontwikkeling lijkt een lastige klus voor overheden. Maar ook marktpartijen hebben soms moeite om op een juiste manier aan een selectie deel te nemen.
Auteur(s)J. Fokkema , W. Hoven
Pagina4-5
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelPPS kennismanagement gaat interdepartementaal
SamenvattingNa zeven jaar van bestaan is op 3 juli 2006 de opheffing van Kenniscentrum PPS van het ministerie van FinanciŽn gevierd. Is dat niet te vroeg, nu net de stroom van PPS-projecten op gang begint te komen? En: wat gebeurt er nu met alle kennis die de afgelopen jaren is opgebouwd? Het antwoord daarop is: PPS-kennis is succesvol overgedragen aan de vakdepartementen; zij kunnen zelfstandig het PPS-instrumentarium toepassen. En het ministerie van FinanciŽn blijft betrokken bij de toepassing van PPS, vanuit de nieuwe afdeling PPS&Assetmanagement.
Auteur(s)F. Simon
Pagina5-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekDe zaak
TitelJean Auroux tegen Commune de Roanne. 'De Conclusie': over stedelijke ontwikkeling
SamenvattingIn deze vaste rubriek wordt dit keer niet een afgeronde zaak behandeld. In het kader van het thema van dit nummer wordt de conclusie van de Advocaat-Generaal in de zaak Jean Auroux tegen Commune de Roanne besproken. Het arrest van het Europese Hof van Justitie wordt verwacht in het voorjaar van 2007.
Auteur(s)G.W. van de Meent
Pagina6-7
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekGezien?!
TitelGezien?!
SamenvattingDuizenden monumenten op wachtlijst restauratie - Verzekering tegen constructie- en ontwerpfouten.
Pagina8-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn