Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen

Uitgever Reed Business Information
Tijdschrift Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen
Datum 10-11-2007
Aflevering 7
TitelDe risico's van gunningsystemen. Maak van de beste inschrijver geen verliezer
SamenvattingBij het beoordelen van offertes in een aanbestedingsprocedure kan een aantal ongewenste effecten optreden. Deze komen voort uit een verkeerd gekozen gunningsystematiek en kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Een aanbesteder loopt het risico een opdracht niet aan de beste partij te gunnen, maar aan de partij die het meeste geluk heeft of het beste heeft weten in te spelen op de gunningsystematiek.
Auteur(s)R. Meijer , J. Telgen
Pagina1-3
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekGezien?!
TitelGezien?!
SamenvattingBurger wil grip op aanbestedingen overheid - FNV wil 'time-out' voor marktwerking - Slag om de arm voor pps bij project A6/A9 - Marktwerking taalcursussen blijft overeind - ICT-project levert overheid geld op.
Pagina3-3
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelStrategisch inschrijven: kans of risico?
SamenvattingStrategisch inschrijven is 'in'. Alhoewel de variaties talrijk zijn, gaat het in de kern om inschrijvingen waar de inschrijver - vaak met het oog op 'manipulatie' van de wegingssystematiek - een strategisch element inbouwt waarmee hij zijn kans op gunning probeert te maximaliseren. Het afgelopen jaar hebben diverse voorzieningenrechters zich over de toelaatbaarheid van dergelijk handelen moeten buigen.
Auteur(s)T. van Helmond , G.W. van de Meent
Pagina4-5
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekDe zaak
TitelOverheidsopracht of dienstenconcessie?
SamenvattingOp 18 juli 2007 heeft het Hof van Justitie EG uitspraak gedaan in een zaak die door de Europese Commissie was aangespannen tegen ItaliŽ. Het Hof van Justitie stelt vast dat ItaliŽ, althans de in het geding zijnde aanbestedende dienst, haar verplichting tot aanbesteding van afvalverwerkingsdiensten overeenkomstig de procedureregels zoals vervat in de ('oude') Richtlijn Diensten (92/50) niet was nagekomen. De uitspraak 'an sich' is niet zo verrassend; feit is echter dat het Hof een lezenswaardige analyse geeft van het onderscheid tussen een 'dienst' en een 'dienstenconcessie'.
Auteur(s)R.D. Luteijn
Pagina6-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekGunningen in Nederland
TitelEen selectie uit de gunningen gepubliceerd in oktober 2007
Pagina8-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn