Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen

Uitgever Reed Business Information
Tijdschrift Tender nieuwsbrief: actuele feiten en achtergronden over Europese aanbestedingen
Datum 15-12-2007
Aflevering 8
TitelDe nieuwe Aanbestedingswet
SamenvattingOp 29 november 2007 heeft de minister van Economische Zaken een consultatiedocument aan de Tweede Kamer aangeboden, waarin de beleidsvoornemens zijn opgenomen voor de inhoud van de uitwerkingsregelgeving van het Wetsvoorstel Aanbestedingswet. Met dit consultatiedocument nodigt de minister een aantal direct betrokken maatschappelijke organisaties (te denken valt aan NVvA, VNG, IPO, UvW, Bouwend Nederland, VNO NCW, MKB Nederland) uit om hun visie op het beleidsvoorstel te geven.
Auteur(s)A. Stellingwerf Beintema
Pagina1-3
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelVerslag najaarsvergadering NVvA
SamenvattingOp 20 november 2007 vond de najaarsvergadering plaats van de NVvA, in het atrium van het ministerie van Economische Zaken. Hieronder volgt een kort verslag van het wetenschappelijk gedeelte van de vergadering, waarin het thema Strategisch inkopen en strategisch inschrijven; hoe bereik je je doelen als aanbesteder en hoe als inschrijver centraal stond.
Auteur(s)M. Mutsaers
Pagina3-3
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelBieden Europese aanbestedingen kansen voor het MKB?
SamenvattingIn de Tweede Kamer worden regelmatig vragen gesteld over de kansen van het MKB bij het inschrijven op Europese aanbestedingen. Het idee leeft dat het moeilijk is voor het MKB om opdrachten gegund te krijgen. Zijn kansen voor het MKB bij aanbestedingen werkelijk kleiner?
Auteur(s)I. Berk
Pagina4-5
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelAanbesteding bij gebiedsontwikkeling
SamenvattingIn oktober 2007 vond, inmiddels conform traditie, de Maand van het Aanbesteden plaats. Op 3 oktober was een volledige dag gewijd aan het onderwerp 'Aanbesteding bij gebiedsontwikkeling'. Een korte impressie.
Auteur(s)R.D. Luteijn
Pagina5-6
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekDe zaak
TitelItaliaanse toestanden
SamenvattingOp 13 september 2007 heeft het Hof van Justitie EG in een zaak tussen de Europese Commissie en ItaliŽ bepaald - in navolging van eerdere uitspraken - dat dienstenconcessies terzake het beheer van weddenschappen op paardrennen niet zomaar uit de hand kunnen worden gegund, maar dat krachtens het transparantiebeginsel; een passende mate van openbaarheid moet worden betracht. Een nadere analyse van deze uitspraak.
Auteur(s)R.D. Luteijn
Pagina6-7
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekGezien?!
TitelGezien?!
SamenvattingFactsheet aanbesteden en staatssteun bij PPS - 'Horrorscenario rond Coentunnel' - Nieuwe regels Europees aanbesteden - Eerste hulp bij Aanbesteden voor ondernemers.
Pagina8-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekGunningen in Nederland
TitelEen selectie uit de gunningen gepubliceerd in november 2007.
Pagina8-8
Artikel aanvragenVia Praktizijn