Tijdschrift voor Omgevingsrecht

Uitgever Boom Juridische Uitgevers
Tijdschrift Tijdschrift voor Omgevingsrecht
Datum 29-08-2022
Aflevering 2
RubriekRedactioneel
TitelStand van zaken jurisprudentie Dienstenrichtlijn. En hoe straks onder de Omgevingswet?
CiteertitelTO 2022, 2, p. 30
SamenvattingIn de tweede helft van het afgelopen decennium hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan in de jurisprudentie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waarin de doorwerking van het Unierecht in onze nationale rechtsorde luid en duidelijk tot uitdrukking kwam.
Auteur(s)H.J. de Vries
Pagina30
UitspraakECLI:NL:RVS:2019:1603
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekArtikelen
TitelSturing en toezicht door Rijk en provincie op gemeentelijke besluiten onder de Omgevingswet: van bestuurlijke afwegingsruimte naar meer regie?
CiteertitelTO 2022, 2, p. 34
SamenvattingNederland heeft sinds kort weer een Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Deze minister moet volgens het regeerakkoord meer regie gaan voeren op het landelijke ruimtelijke beleid.
Auteur(s)R. Kegge
Pagina34
LinkVolledige tekst artikel (bjutijdschriften.nl)
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekArtikelen
TitelOmgevingswet en mobiliteit: verduurzaming van woon-werkverkeer en zakelijk verkeer door middel van het Besluit werkgebonden personenmobiliteit
CiteertitelTO 2022, 2, p. 44
SamenvattingDe Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 19 april 2022 het Besluit werkgebonden personenmobiliteit aan de Staten-Generaal voorgehangen. Dit besluit verplicht ondernemingen met meer dan honderd werknemers onder meer om gegevens aan te leveren over het woon-werkverkeer en zakelijke verkeer van werknemers.
Auteur(s)J.R. van Angeren , V.M.Y. van 't Lam
Pagina44
LinkVolledige tekst artikel (Stibbe.com)
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekArtikelen
TitelOmgevingswetgeving: een puzzel voor zeer gevorderden
CiteertitelTO 2022, 2, p. 57
SamenvattingOp 5 juli 2022 hebben de vaste commissies Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving en Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van de Eerste Kamer besloten om het plenaire debat over de datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet – onder voorbehoud – in te plannen op 1 november 2022.
Auteur(s)H.A.J. Gierveld
Pagina57
Artikel aanvragenVia Praktizijn