Bedrijfsjuridische Berichten

Uitgever Wolters Kluwer
Tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten
Datum 06-02-2012
Aflevering 2
RubriekOndernemingsrecht
TitelDodd-Frank Act hervormt meer dan het Amerikaanse financiële toezichtstelsel; corporate governance-regels opgenomen in de Dodd-Frank Act in vogelvlucht
CiteertitelBb 2012/3
SamenvattingDe Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act (hierna: Dodd-Frank Act) is met 848 pagina's het lijvige antwoord van de Amerikaanse wetgever op de zwaarste financiële crisis die de verenigde Staten van Amerika heeft getroffen sinds de jaren '30 van de vorige eeuw. De wet is op 21 juli 2010 aangenomen. Velerlei implementatieregels zijn op een later moment vastgesteld of moeten nog worden afgekondigd door toezichthouders of gereguleerde beurzen. Hoe de regeling in de praktijk precies zal uitpakken valt dan ook nog grotendeels te bezien.
Auteur(s)B.A. Boersma
Pagina9-12
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekArbeidsrecht
TitelDe vrijheid van meningsuiting voor vakbondsleden: er zijn grenzen
CiteertitelBb 2012, 4
SamenvattingEHRM 12 september 2011, JAR 2011/280 Op 12 september 2011 heeft de Grote Kamer van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) zich voor het eerst uitgesproken over de vrijheid van meningsuiting, als verwoord in art. 10 EVRM (Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden), in het licht van de vakbondsvrijheid, als verankerd in art. 11 EVRM. Uit de uitspraak volgt dat vakbondsleden een zekere vrijheid van meningsuiting hebben. Deze vrijheid is evenwel niet onbegrensd.
Auteur(s)F.A. Koopman
Pagina13-14
LinkVolledige tekst artikel (tk.nl)
Artikel aanvragenVia Praktizijn