Bedrijfsjuridische Berichten

Uitgever Wolters Kluwer
Tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten
Datum 20-01-2005
Aflevering 2
TitelHet nieuwe artikel 6:196c BW: aansprakelijkheid bij informatiediensten
CiteertitelBb 2005, 4
SamenvattingNaast werkgevers, ouders, dierenbezitters en opstalbezitters hebben nu ook internetproviders van de wetgever hun eigen aansprakelijkheidsbepaling gekregen. De aansprakelijkheid voor informatiediensten is geregeld in artikel 196c van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek. Deze bijdrage beoogt de implicaties van die nieuwe aansprakelijkheidsgrond kort uiteen te zetten.
Auteur(s)G.H. Lankhorst
Pagina13-16
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelUitleg van de in de arbeidsovereenkomst opgenomen bepalingen van de CAO, Haviltex of CAO-norm? (HR 9 juli 2004, JAR 2004/189).
CiteertitelBb 2005, 5
SamenvattingDe onderhavige zaak betreft een chauffeur, de heer H. van Dijk, die in dienst is bij het distributiecentrum, Hoevers Distributiecentrum Emmen B.V., verder te noemen Hoevers. Hoevers heeft de arbeidsovereenkomst die tussen partijen van toepassing is opgesteld. Daartoe heeft zij de gehele tekst van het bij de CAO voor het beroepsgoederenvervoer over de weg gevoegde modelcontract overgenomen inclusief artikel 4.
Auteur(s)J.H. Lange
Pagina16-19
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelDe vernieuwbouw van de Nederlandse financiële toezichtwetgeving
CiteertitelBb 2005, 6
SamenvattingHet toezicht op de Nederlandse financiële sector bevindt zich midden in een ingrijpend vernieuwbouwproject. Tengevolge daarvan zullen de acht bestaande toezichtwetten verdwijnen en in één nieuwe toezichtwet worden ondergebracht. Een groot aantal van de uit de bestaande toezichtwetten afkomstige normen zal in die ene wet terugkeren, maar er zullen ook de nodige wijzigingen plaatsvinden. [...] In deze bijdrage zal ik allereerst de achtergronden voor dit ingrijpende vernieuwbouwproject en de wijze waarop dat wordt vormgegeven bespreken (paragraaf 2). Daarna zal ik een aantal inhoudelijke wijzigingen signaleren, die vooral verband houden met de Prospectusrichtlijn (paragraaf 3). Ik zal deze bijdrage afsluiten met een verwijzing naar andere artikelen over dit onderwerp (paragraaf 4).
Auteur(s)M. Kolkman
Pagina19-23
Artikel aanvragenVia Praktizijn