Bedrijfsjuridische Berichten

Uitgever Wolters Kluwer
Tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten
Datum 17-02-2005
Aflevering 4
TitelAdwords en merkenrecht
CiteertitelBb 2005, 11
SamenvattingNaast het zelf zoeken naar informatie op Internet bijvoorbeeld door de naam in te toetsen van het adres van een website of door het surfen via hyperlinks kan men ook gebruikmaken van de diensten van een zoekmachine. Zoekmachines bieden de mogelijkheid om (snel) te zoeken door middel van metatags die er voor zorgen dat de betrokken website als een van de eerste naar boven komt wanneer dat woord als zoekopdracht in een zoekmachine wordt ingegeven en door het gebruikmaken van zogenaamde Adwords.
Auteur(s)N.J. Clipper
Pagina39-41
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelBoetebeleid OPTA en samenwerkingsafspraak OPTA/CBP
CiteertitelBb 2005, 12
SamenvattingDe Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft recent zogenaamde Boetebeleidsregels gepubliceerd. Deze regels zijn bedoeld om meer duidelijkheid te scheppen in de hoogte van op te leggen boetes in geval van overtreding van de Telecommunicatiewet (Tw).
Auteur(s)M. van Tol
Pagina41-42
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelWetsvoorstel non-concurrentiebeding
CiteertitelBb 2005, 13
SamenvattingIn een arbeidsovereenkomst kan een bijzonder beding worden opgenomen: het non-concurrentiebeding. In het beding kan worden bepaald welke werkzaamheden de werknemer na het einde van de arbeidsovereenkomst al dan niet mag verrichten. Het concurrentiebeding is geregeld in art. 7:653 BW. Momenteel ligt er bij de Eerste Kamer een wetsvoorstel tot wijziging van deze bepaling. In dit artikel zal de auteur de belangrijkste aspecten van dit wetsvoorstel toelichten.
Auteur(s)J. Pennings
Pagina43-44
Artikel aanvragenVia Praktizijn
TitelHoge Raad, 14-05-2004, ---
CiteertitelBb 2005, 14
SamenvattingEen tussentijds einde van de schuldsanering wegens nieuwe bovenmatige schulden.
AnnotatorG.H. Lankhorst
Pagina45-48
Artikel aanvragenVia Praktizijn