Bedrijfsjuridische Berichten

Uitgever Wolters Kluwer
Tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten
Datum 04-04-2019
Aflevering 7
RubriekOndernemingsrecht
TitelCliëntenraden in zorgconcerns: enkele overwegingen naar aanleiding van het wetsvoorstel medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018
CiteertitelBb 2019/19
SamenvattingIn deze bijdrage gaan de auteurs in op cliëntenraden in zorgconcerns naar aanleiding van het wetsvoorstel medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.
Auteur(s)T. van den Berg , A.A.B. Kok
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekOndernemingsrecht
TitelWet aanpassing enquêterecht: een evaluatie
CiteertitelBb 2019/20
SamenvattingOp 1 januari 2013 is de Wet aanpassing enquêterecht in werking getreden. Inmiddels is de evaluatie uitgevoerd en het evaluatierapport gepubliceerd. In dit artikel bespreken auteurs de belangrijkste bevindingen en resultaten van het Rapport.
Auteur(s)Y.A. Wehrmeijer , C.A.A. de Bruijn
LinkVolledige tekst rapport (wodc.nl)
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekContractenrecht
TitelKlager, u bent te laat?!
CiteertitelBb 2019/21
SamenvattingHet arrest van de Hoge Raad van 15 februari 2019 kan toegevoegd worden aan een reeks arresten waarin de Hoge Raad uitspraak doet over art. 7:23 lid 1 BW. In de onderhavige zaak staat de aanvang van de klachttermijn bij een consumentenkoop centraal. In deze bijdrage wordt aan de hand van genoemd arrest stil gestaan bij de aanvang en de omvang van de klachttermijn bij zowel een consumentenkoop als bij een B2B-koop.
Auteur(s)A.Z. Lankhaar
LinkVolledige tekst wetsartikel (7:23 BW, wetten.overheid.nl)
LinkVolledige tekst artikel (VBK.nl)
UitspraakECLI:NL:HR:2019:228
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekArbeidsrecht
TitelKroniek Wet Werk en Zekerheid 2018
CiteertitelBb 2019/22
SamenvattingIn dit eerste deel van 2 kronieken over de WWZ wordt ingegaan op de jurisprudentie die is gewezen over de proeftijd, het concurrentiebeding, scholing, de ketenregeling en de beëindiging met wederzijds goedvinden dan wel de opzegging met instemming. In het volgende nummer verschijnt het tweede deel van de kroniek Wet Werk en Zekerheid 2018. Daarin wordt ingegaan op jurisprudentie met betrekking tot het ontslagrecht en de vergoedingen.
Auteur(s)A. Hiebendaal
LinkVolledige tekst artikel (rutgersposch.com)
Artikel aanvragenVia Praktizijn