Bedrijfsjuridische Berichten

Uitgever Wolters Kluwer
Tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten
Datum 22-01-2021
Aflevering 2
RubriekTechnologie, media en telecom
TitelHof van Justitie verschaft duidelijkheid over gebruik van voorgeselecteerde toestemmingshokjes om persoonsgegevens te verwerken en de opname daarvan in overeenkomsten
CiteertitelBb 2021/5
SamenvattingHet Hof van Justitie van de Europese Unie heeft op verzoek van de Tribunal Bucureşti, een Roemeense rechtbank, op 11 november 2020 prejudiciële vragen beantwoord over de vereisten waaraan toestemming moet voldoen om als wettelijke grondslag te kunnen dienen voor de verwerking van persoonsgegevens. Centraal in deze uitspraak staan de geldigheid van het gebruik van voorgeselecteerde hokjes voor het geven van toestemming en de opname hiervan in overeenkomsten.
Auteur(s)L. Poolman
UitspraakECLI:EU:C:2020:901
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekOndernemingsrecht
TitelZoals een behoorlijk cliënt betaamt. Een bespreking van ECLI:NL:RBAMS:2020:2336 (Arkelhof Investments)
CiteertitelBb 2021/6
SamenvattingIn het vonnis van de rechtbank Amsterdam van 22 april 2020 (Arkelhof Investments) staat de vraag centraal of een advocatenkantoor bij de begeleiding van een verkooptraject heeft gehandeld als een goed opdrachtnemer. In het bijzonder gaat de rechtbank in op de vraag of de advocaat in kwestie daarbij de zorgvuldigheid in acht heeft genomen die van een redelijk bekwaam en redelijk handelend advocaat in de gegeven omstandigheden mag worden verwacht.
Auteur(s)C.E.J.M. Hanegraaf
UitspraakECLI:NL:RBAMS:2020:2336
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekMededingingsrecht
TitelBrexit ‘done’: the UK-EU Trade and Cooperation Agreement
CiteertitelBb 2021/7
SamenvattingThis contribution on the recent UK-EU Trade and Cooperation Agreement (TCA) will focus on trade in goods and services between the EU-27 and the UK.4 We will start with the political views from Europe and the UK. This will be followed by a brief outline of the new rules for trade in goods and services between the EU and the UK. We will conclude with a paragraph on state aid and competition. There is of course much more to say about the TCA.5 Further topics will be covered in future issues of BJB.
Auteur(s)P. Hardy , L. Korsten , R. Sterneberg
Artikel aanvragenVia Praktizijn