Bedrijfsjuridische Berichten

Uitgever Wolters Kluwer
Tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten
Datum 06-01-2023
Aflevering 1
RubriekHuurrecht
TitelLabel C-verplichting voor kantoorgebouwen, voldoet uw kantoor al?
CiteertitelBb 2023/1
SamenvattingIn de ESG-special van maart 2022 is een uitgebreid artikel gepubliceerd over de label C-verplichting voor kantoren en de vraag of dit een zorg is voor verhuurder of huurder. In dit artikel, dat een kort vervolg is op het eerdere artikel, wordt met name ingegaan op het toezicht.
Auteur(s)J.A. van Strijen
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekTechnologie, media en telecom
TitelDatalekken met een internationaal karakter: de European Data Protection Board herstelt fout van voorganger bij toepassing one-stop-shop mechanisme
CiteertitelBb 2023/2
SamenvattingOrganisaties die persoonsgegevens verwerken in de rol van verwerkingsverantwoordelijke, zijn in de meeste gevallen verplicht om een melding te doen bij de gegevensbeschermingstoezichthouder, in Nederland: de Autoriteit Persoonsgegevens, als deze persoonsgegevens betrokken zijn bij een datalek.
Auteur(s)L. Poolman
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekContractenrecht
TitelEuropees bankbeslag – ex nunc of ex tunc toetsing bij de intrekking van een bevel tot Europese beslaglegging?
CiteertitelBb 2023/3
SamenvattingOnlangs wees de Hoge Raad zijn eerste uitspraak over het Europees bankbeslag. In deze zaak ging het om de vraag of bij de beoordeling of het bevel tot beslaglegging ingetrokken moest worden, de voorzieningenrechter ook feiten en omstandigheden mag betrekken die zich hebben voorgedaan na het geven van het bevel. Oftewel: moet daarbij ex nunc of ex tunc worden getoetst?
Auteur(s)G.J. Standhardt
UitspraakECLI:NL:HR:2022:1804
Artikel aanvragenVia Praktizijn