Bedrijfsjuridische Berichten

Uitgever Wolters Kluwer
Tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten
Datum 13-02-2008
Aflevering 4
RubriekMededingingsrecht
TitelNMa herziet Richtsnoeren voor de zorgsector
CiteertitelBb 2008, 9
SamenvattingDe Nederlandse Mededingingsautoriteit ('NMa') heeft op 12 december 2007 de herziene Richtsnoeren voor de zorgsector gepubliceerd. De herziene Richtsnoeren vervangen de oude Richtsnoeren uit 2002. De Richtsnoeren verschaffen inzicht in de criteria die de NMa hanteert bij de handhaving van de Mededingingswet in de zorgsector. Zij vormen een hulpmiddel waarmee zorgverzekeraars, zorgaanbieders en andere ondernemers in de zorgsector zelf hun (voorgenomen) samenwerkingsvormen en gedragingen kunnen toetsen aan de Mededingingswet. In deze bijdrage zullen de herziene Richtsnoeren kort worden besproken.
Auteur(s)J. Langer
Pagina33-36
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekFaillissementsrecht
TitelInsolventierechters maken nieuwe richtlijnen voor beleid in schuldsaneringszaken
CiteertitelBb 2008, 10
SamenvattingDe vernieuwde rechterlijke Richtlijnen voor schuldsaneringsregelingen zijn in werking getreden per 1 januari 2008, tegelijkertijd met de wijziging (Stb. 2007, 192) van de Wet Schuldsaneringsregeling Natuurlijke Personen (Wsnp). Zij zijn opgesteld door het landelijk overleg van rechters-commissarissen in insolventiezaken (Recofa) in overleg met de Raad voor Rechtsbijstand te Den Bosch. Vervolgens zijn ze goedgekeurd door het Landelijk Overleg van voorzitters van de civiele sectoren (LOVC) van de rechtbanken op 14 december 2007. De nieuwe richtlijnen van rechterlijk beleid komen in de plaats van de Richtlijnen voor schuldsaneringsregelingen die waren goedgekeurd op 27 mei 2005.
Auteur(s)G.H. Lankhorst
Pagina36-40
Artikel aanvragenVia Praktizijn
RubriekEnergierecht
TitelSmart metering; hoe is de stand van zaken?
CiteertitelBb 2008, 11
SamenvattingAl enige jaren is er veel te doen over het nieuwe metermarktmodel voor kleinverbruikers. Inmiddels is de term 'smart metering' oftewel 'slimme meters' bekend in de markt. Hieronder wordt een korte weergave gegeven van de huidige stand van zaken omtrent het nieuwe metermarktmodel en 'slimme meters'.
Auteur(s)C.M.J. Kim , W. Koster
Pagina40-41
Artikel aanvragenVia Praktizijn