Hét kennisplatform voor juristen

Nu beschikbaar voor alle abonnees: JurisprudentieTracker Huurrecht

• De nieuwe dienst JurisprudentieTracker rubriceert alle uitspraken van Rechtspraak.nl op 180 onderwerpen, waaronder Huurrecht.
• Onder het tabblad Nieuw staan alle uitspraken rond dit onderwerp die op Rechtspraak.nl werden gepubliceerd: circa 110 huurzaken woonruimte en 50 huurzaken bedrijfsruimte sinds 1 januari.
• Het onderdeel Trending signaleert welke van deze uitspraken recent besproken werden in 200+ openbare online juridische bronnen en 125+ vakbladen.
• Onder Top vindt u de de meest besproken zaken: de belangrijkste ontwikkelingen in de huurrechtspraak van het afgelopen jaar.
Deze dienst is per heden integraal beschikbaar voor abonnees van Recht.nl.
Leest u voor optimaal gebruik eerst deze beknopte uitleg (pdf).

Regelrechters, spreekuurrechters en wijkrechters geëvalueerd

De rechtspraak heeft de afgelopen jaren in het kader van het project Maatschappelijk Effectieve Rechtspraak geëxperimenteerd met regelrechters, spreekuurrechters en wijkrechters. Zijn die experimenten geslaagd? Of anders gezegd: verdienen de alternatieve werkwijzen promotie tot reguliere rechtspraak?

De rechter ligt er wakker van: het lukt niet meer om op tijd én goed te vonnissen

De rechtspraak staat onder grote druk, blijkt uit gesprekken van NRC met rechters uit alle arrondissementen. Er zijn te weinig rechters om de toenemende hoeveelheid werk te verrichten. Als de huidige 2.600 rechters niet zouden overwerken, zouden er 800 extra rechters nodig zijn. De oplossing is niet per se een kwestie van geld. De conservatieve houding van de beroepsgroep staat vernieuwing in de weg.

Nieuwe dienst op Recht.nl: Jurisprudentie Tracker nu beschikbaar voor alle abonnees

Rechters doen jaarlijks meer dan een miljoen zaken af, waarvan er circa 55.000 openbaar worden gemaakt op Rechtspraak.nl; zo'n 1.000 uitspraken per week. De dienst Jurisprudentie Tracker maakt deze continue stroom behapbaar.
Voor het eerst is er een kennistool waarmee u handig en snel kennisneemt van alle gepubliceerde uitspraken binnen uw specialisme — én waarmee u in een oogopslag ziet welke zaken praktijkwaarde hebben.
Deze dienst is per heden integraal beschikbaar voor abonnees van Recht.nl en biedt in essentie 18 online jurisprudentietijdschriften. Leest u voor optimaal gebruik eerst de onderstaande one pager (pdf), of klikt u in de menubalk bovenaan de website op 'JURISPRUDENTIE TRACKER' om meteen te gaan kijken!