Familie Moszkowicz verliest kort geding over televisieserie

De televisieserie De Maatschap mag uitgezonden worden. De familie Moszkowicz spande een kort geding aan, omdat het verhaal te veel zou lijken op de geschiedenis van de familie. De Rechtbank Amsterdam stelde echter dat er geen inbreuk is gemaakt op het auteursrecht, omdat het overnemen van ware gebeurtenissen niet als inbreuk wordt aangemerkt.

In-house cursus: Omgaan met online juridische vakinformatie (2 PO-punten)

Veel juridische vakinformatie is kostenloos online vindbaar. Maar gratis informatie heeft zijn prijs: zoeken kan tijdrovend zijn. Recht.nl ontwikkelde vanuit 15 jaar ervaring met dit onderwerp een in-house cursus voor advocaten. Efficiënt zoeken bespaart tijd: tien minuten minder zoeken per week levert u 7 declarabele uren per jaar op!

Advocatuur bezuinigt bij voorkeur op zwakke partners en huisvesting

Ondermaats presterende partners moeten op hun tellen passen. Ruim 80 procent van de respondenten van een onderzoek is bereid om deze partners—met het oog op bezuinigingen—te lozen. Bij kantoren met meer dan 150 advocaten komt dit percentage uit op de volle honderd. Een andere populaire bezuinigingsmaatregel: besparen op huisvesting.

Dekenbezwaar tegen 'succesfee' gedupeerden aardbevingsschade

Advocatenkantoor De Haan moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline vanwege de vergoedingen die het kantoor zal ontvangen op het moment dat aardbevingsgedupeerden in noordelijk Nederland schadevergoedingen zouden krijgen van de NAM. Dat lijkt volgens deken Rob Geene wel erg op no cure no pay.