Hét kennisplatform voor juristen

Haal uw 8 kwaliteitstoetsuren 2023 soepel en snel
met GIO van Praktizijn & Recht.nl

Wilt u dit jaar zo moeiteloos mogelijk voldoen aan de kwaliteitstoetseneis van de Orde van Advocaten? Schrijft u zich dan in voor deelname aan Gestructureerd Intercollegiaal Overleg (GIO).
U komt — verspreid over het jaar — drie keer 2 uur en 40 minuten met een vaste overleggroep bij elkaar. Online, of in de Praktizijnsbibliotheek in de Rechtbank Amsterdam. Zo voldoet u eenvoudig aan uw verplichting! Wij starten in februari met 32 groepen op 10 rechtsgebieden. Doet u mee?

Technologieleiders in de advocatuur

Technologieleiders bouwen langdurige relaties op met hun cliënten, werken automatisch aan een duurzaam imago voor het advocatenkantoor, maken meer winst én blijven de concurrentie voor.
Waarom? De vraag naar vooruitstrevende advocatenkantoren bereikte in 2022 een recordhoogte.

Regelrechters, spreekuurrechters en wijkrechters geëvalueerd

De rechtspraak heeft de afgelopen jaren in het kader van het project Maatschappelijk Effectieve Rechtspraak geëxperimenteerd met regelrechters, spreekuurrechters en wijkrechters. Zijn die experimenten geslaagd? Of anders gezegd: verdienen de alternatieve werkwijzen promotie tot reguliere rechtspraak?

De rechter ligt er wakker van: het lukt niet meer om op tijd én goed te vonnissen

De rechtspraak staat onder grote druk, blijkt uit gesprekken van NRC met rechters uit alle arrondissementen. Er zijn te weinig rechters om de toenemende hoeveelheid werk te verrichten. Als de huidige 2.600 rechters niet zouden overwerken, zouden er 800 extra rechters nodig zijn. De oplossing is niet per se een kwestie van geld. De conservatieve houding van de beroepsgroep staat vernieuwing in de weg.

Nieuwe dienst op Recht.nl: Jurisprudentie Tracker nu beschikbaar voor alle abonnees

Rechters doen jaarlijks meer dan een miljoen zaken af, waarvan er circa 55.000 openbaar worden gemaakt op Rechtspraak.nl; zo'n 1.000 uitspraken per week. De dienst Jurisprudentie Tracker maakt deze continue stroom behapbaar.
Voor het eerst is er een kennistool waarmee u handig en snel kennisneemt van alle gepubliceerde uitspraken binnen uw specialisme — én waarmee u in een oogopslag ziet welke zaken praktijkwaarde hebben.
Deze dienst is per heden integraal beschikbaar voor abonnees van Recht.nl en biedt in essentie 18 online jurisprudentietijdschriften. Leest u voor optimaal gebruik eerst de onderstaande one pager (pdf), of klikt u in de menubalk bovenaan de website op 'JURISPRUDENTIE TRACKER' om meteen te gaan kijken!