Online Cursus Google voor Juristen (2 PO-punten)

Online Cursus Google voor Juristen (2 PO-punten)

Steeds meer juridische informatie is vrij toegankelijk beschikbaar op internet. Wetten, jurisprudentie, richtlijnen, verordeningen, verdragen - maar bovenal: steeds meer vakliteratuur. Voor juristen kan deze ontwikkeling leiden tot lagere kosten, door besparing op abonnementen. Om over de vrij toegankelijke informatie te kunnen beschikken moet u echter wel als geen ander kunnen googlen.

Bij het googlen is de formulering van de zoekvraag van essentieel belang. Welke woorden wel, welke juist niet? Minstens zo belangrijk: wanneer houdt u ermee op? Dat wil zeggen: wanneer kunt u er van uitgaan de meest relevante informatie te hebben gevonden? En hoe beoordeelt u de waarde van gevonden informatie?

Ook helpt het om de ins & outs te kennen van de belangrijkste websites voor juristen, waaronder Wetten.nl, Officielebekendmakingen.nl, Rechtspraak.nl en EUR-Lex.

Deze online cursus van 2 uur is bestemd voor alle juristen die blijvend tijd willen besparen bij het zoeken naar (en vinden van) juridische vakinformatie.

Uw docent
Als auteur van het boek Internet voor Juristen, columnist van Recht.nl, oud-redactielid van tijdschrift Computerrecht en lid van de commissie van de Leidraad voor juridische auteurs is mr. Leo van der Wees al decennia nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond juridische informatie op internet.


U krijgt
- Tips & trucs om alles uit Google te halen wat er in zit.
- Tips & trucs die leiden tot betere informatievaardigheden en dus tot snellere en betere zoekresultaten.
- Meer grip op online juridische informatie: de ins & outs van de belangrijkste juridische websites.
- Inzicht in de beschikbare kosteloze (en vrijwel kosteloze) vakinformatie op het web.

Na afloop van de cursus sturen wij u een powerpoint per e-mail, zodat u datgene wat verteld is nog eens kunt naslaan.

2 PO-punten
De cursus voldoet aan de voorwaarden gesteld in hoofdstuk 4 van de Verordening op de advocatuur. Op basis daarvan kunt u 2 PO-punten toekennen aan de cursus. U dient bij controle over een bewijs van deelname en een cursusprogramma te beschikken. Dat verstrekken wij u.

Kosten
Kosten bedragen 115 ex btw per deelnemer.
Leden van de Praktizijns-Sociëteit betalen 100 ex btw.

Deelnemers die nog geen abonnement op Recht.nl hebben, ontvangen bij de prijs inbegrepen een jaarabonnement op hét kennisplatform voor juristen.

Online onderwijs
De cursus vindt online plaats met gebruik van de bekende video-vergadertool Zoom.
Docent en cursisten nemen plaats achter hun eigen computers (met camera en microfoon). Enkele dagen voor aanvang wordt de verbinding separaat met elke deelnemer getest.

Individuele deelname - of deelname met kantoor
U kunt kiezen uit een lunchmeeting van 12.00 tot 14.00 uur, of een namiddagmeeting van 16.00 - 18.00 uur op dinsdagen, woensdagen of donderdagen, met minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Wilt u met meerdere medewerkers van uw kantoor deelnemen? Dan kunt u uw eigen datum en tijd kiezen. Tevens bestaat dan de mogelijkheid een andere video-vergadertool dan Zoom in te zetten (Hangouts, Teams of Skype).

Uw aanmelding
De onderstaande knop brengt u bij ons contactformulier. Kies voor het onderwerp Google voor Juristen en geef aan op welke dag/tijd u wilt meedoen. Wij nemen vervolgens contact met u op.