Recht.nl deeldienst

Recht.nl deeldienst


Vrijwel geen jurist heeft abonnementen op alle juridische vakbladen. En juridische auteurs willen graag dat hun stukken gelezen worden. De Recht.nl-deeldienst brengt lezers en schrijvers van artikelen uit de 125 belangrijkste juridische tijdschriften bij elkaar.

Onder de tijdschriftartikelen en annotaties die wij dagelijks voor u samenvatten staat een blauwe knop 'vraag PDF artikel aan'. Wij sturen uw aanvraag door naar de auteur en zodra deze heeft gereageerd en het artikel is beschikbaar, dan sturen wij het naar u door.

U treft de deel-knop niet onder alle artikelen aan. Om auteursrechtelijke redenen bieden wij de mogelijkheid tot delen pas 6 maanden na publicatie van vakbladen. En een groot deel van de inhoud van vakbladen bestaat niet uit artikelen, maar slechts uit signaleringen van jurisprudentie (zonder annotaties).

Een voorbeeld: in deze editie van Jurisprudentie Arbeidsrecht worden 18 zaken gesignaleerd, waarvan 6 met annotatie. En daarvan is reeds full text beschikbaar via de website van het kantoor van de auteur. De overige vijf zijn opvraagbaar, nu het een editie van de JAR betreft die meer dan een half jaar geleden verscheen.

Het is steeds aan de auteur om te bepalen of hij/zij artikelen wil en mag delen.