Hulp bij ontslag

Hulp bij ontslag

Heeft u te horen gekregen dat u ontslag krijgt? Een vervelende situatie, die waarschijnlijk veel vragen bij u oproept. Daarom is het verstandig om rustig te blijven en juridische hulp in te schakelen.

 

Waarom hulp bij ontslag?

 

Misschien vindt u het lastig om juridische hulp in te schakelen, maar toch is dit verstandig. Ook als uw werkgever u een voorstel heeft gedaan voor een ontslagvergoeding die er goed uit ziet. Een juridisch expert heeft de kennis en ervaring om het voorstel van uw werkgever goed te beoordelen en met uw werkgever te onderhandelen om er voor u het beste uit te halen. Ook in ontslagsituaties waarbij u verweer moet geven, kan een juridisch expert u uitstekend bij staan om alles juist te verwoorden. Een juridisch expert ontzorgt u in de stressvolle periode die ontslag met zich mee brengt.

 

Stappen
Als uw werkgever u vertelt dat u ontslag krijgt, is het dus van belang om rustig te blijven. Ga nooit meteen akkoord met de voorgestelde afspraken, maar vermijd ook dat er een conflict ontstaat. Volg de volgende stappen:

 

1. Verzamel alle informatie
Zorg dat u helder heeft waarom uw werkgever u precies wil ontslaan: welke redenen zijn hiervoor en hoe kan uw werkgever dit onderbouwen?

 

2. Ontslagvoorstel? Ga niet meteen akkoord
U bent misschien geneigd om snel akkoord te gaan, om deze vervelende situatie zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Het is echter verstandig om de situatie eerst even te laten bezinken en alles rustig door te nemen.

 

3. Schakel juridische hulp in
Daarnaast is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een juridisch expert helpt u om het meeste uit uw ontslag te halen en kan u helpen om bezwaar te maken.

 

Oplossingen
Een juridisch expert kan u op verschillende manieren helpen. Het is altijd verstandig om uw situatie vrijblijvend te laten bekijken en u te laten adviseren over eventuele vervolgstappen. Ook kan een juridisch expert u adviseren, bijvoorbeeld elke keer nadat u contact heeft gehad met uw werkgever. Laat u een juridisch expert liever contact hebben met uw werkgever? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Wat kost hulp bij ontslag?
De exacte kosten van hulp bij ontslag zijn afhankelijk van uw situatie. Maar u kunt altijd een vrijblijvende check laten doen en een juridisch expert laten nakijken wat uw rechten zijn.

 

Waarom zou ik juridische hulp inschakelen bij ontslag?
Juridische experts hebben uitgebreide kennis van het ontslagrecht. Zij weten dus precies waar u recht op hebt en zijn ervaren onderhandelaars. Met hulp van een juridisch expert kun u het meeste uit uw ontslag halen of in sommige gevallen zelfs uw ontslag terug laten draaien.

 

Wat doet een juridisch expert voor mij?
Een juridisch expert kan van alles voor u doen tijdens de ontslagprocedure: u kunt een juridisch expert benaderen voor slechts een vrijblijvende check, maar een juridisch expert kan u ook volledig vertegenwoordigen tijdens onderhandelingen met uw werkgever of bij een gang naar de rechter.

 

Over Ontslaghulp
Kiest u ervoor om juridische hulp in te schakelen? Dan wordt u bijgestaan door één van de ervaren juridische experts uit het team van Daan van Zon. Daan is jurist arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en is daarnaast een expert op het gebied van ontslagrecht. Hij en zijn team streven ernaar om voor u het beste uit uw ontslagsituatie te halen. Ontdek wat Daan en zijn team voor u kunnen doen.