Cursus Google en AI voor Juristen 7 juni 2024 van 10-12 uur (online, 2 PO-punten)

Cursus Google en AI voor Juristen 7 juni 2024 van 10-12 uur (online, 2 PO-punten)

Steeds meer juridische informatie is vrij toegankelijk beschikbaar op internet: wetten, jurisprudentie - maar ook vakliteratuur. Deze ontwikkeling leidt tot lagere (kantoor)kosten, onder meer door de mogelijkheid om te besparen op abonnementen en zoektools.

Om over deze vrij toegankelijke informatie te kunnen beschikken moet je echter als geen ander kunnen googlen. Ook helpt het om de ins & outs te kennen van de belangrijkste websites voor juristen, waaronder Wetten.nl, Officielebekendmakingen.nl, Rechtspraak.nl en EUR-Lex.

Uw zoekvraag
Bij het googlen is de formulering van de zoekvraag van essentieel belang. Welke woorden wel, welke juist niet? Pdf's of nieuwsberichten? Gewoon Google of toch Scholar? Minstens zo belangrijk: wanneer hou je ermee op? Dat wil zeggen: wanneer kun je er van uitgaan de meest relevante informatie te hebben gevonden? En hoe beoordeel je de waarde van gevonden informatie?

Gaat AI helpen?
Maar waarom zou een jurist nog googlen? Er is toch kunstmatige intelligentie (AI)? Ja, er is AI en ja, dat zouden juristen best eens kunnen gaan inzetten, maar nu al? In de cursus is tijd ingeruimd om de contouren te schetsen van AI en van het (toekomstige) gebruik daarvan in het juridische domein.

Uw docent
Als auteur van het boek Internet voor Juristen, columnist van Recht.nl, oud-redactielid van tijdschrift Computerrecht en lid van de redactiecommissie van de Leidraad voor juridische auteurs is mr. Leo van der Wees al decennia nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond juridische informatie op internet. Tot voor kort als oprichter/medewerker van Recht.nl, tegenwoordig als Raadsadviseur Recht & ICT bij de Raad voor de rechtspraak.

Voor wie
Deze cursus van 2 uur, die wij geven via Teams/Zoom, is bestemd voor alle juristen die blijvend tijd willen besparen bij het zoeken naar (en vinden van) juridische vakinformatie bij casus, en op de hoogte gebracht willen worden van de ontwikkelingen rond AI en het recht. En we maken het gemakkelijk, want wij komen naar je toe, online, dat wel.

Je krijgt
- Tips & trucs om alles uit Google te halen wat er in zit.
- Tips & trucs die leiden tot betere informatievaardigheden en dus tot snellere en betere zoekresultaten.
- Meer grip op online juridische informatie: de ins & outs van de belangrijkste juridische websites.
- Inzicht in de beschikbare vakinformatie op het web.
- Inzicht in de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie in het juridische domein.

2 PO-punten
De cursus voldoet aan de voorwaarden gesteld in hoofdstuk 4 van de Verordening op de advocatuur. Op basis daarvan kun je 2 PO-punten toekennen aan de cursus. Je dient bij controle over een bewijs van deelname en een cursusprogramma te beschikken. Dat verstrekken wij.

Kosten
Kosten bedragen € 145,- ex btw per deelnemer. Alle deelnemers die nog geen abonnement op Recht.nl hebben, ontvangen bij de prijs inbegrepen een jaarabonnement op hét kennisplatform voor juristen.

Datum, tijd en aanmelden
Surf om je aan te melden naar ons mail-formulier, kies voor 'Aanmelding cursus Google en AI voor juristen'. De cursus wordt online gegeven op vrijdag 7 juni van 10 tot 12 uur.

De cursus wordt in de loop van het jaar herhaald op de vrijdagen 20 september, 18 oktober, 15 november en 13 december 2024. Heb je interesse, laat het weten via ons mail-formulier!