Cursus Google voor Juristen (inhouse of online, 2 PO-punten)

Cursus Google voor Juristen (inhouse of online, 2 PO-punten)

Steeds meer juridische informatie is vrij toegankelijk beschikbaar op internet: wetten, jurisprudentie - maar ook vakliteratuur. Deze ontwikkeling leidt tot lagere kantoorkosten, onder meer door de mogelijkheid om te besparen op abonnementen.

Om over deze vrij toegankelijke informatie te kunnen beschikken moet u echter als geen ander kunnen googlen. Ook helpt het om de ins & outs te kennen van de belangrijkste websites voor juristen, waaronder Wetten.nl, Officielebekendmakingen.nl, Rechtspraak.nl en EUR-Lex.

Uw zoekvraag
Bij het googlen is de formulering van de zoekvraag van essentieel belang. Welke woorden wel, welke juist niet? Minstens zo belangrijk: wanneer houdt u ermee op? Dat wil zeggen: wanneer kunt u er van uitgaan de meest relevante informatie te hebben gevonden? En hoe beoordeelt u de waarde van gevonden informatie?

Uw docent
Als auteur van het boek Internet voor Juristen, columnist van Recht.nl, oud-redactielid van tijdschrift Computerrecht en lid van de commissie van de Leidraad voor juridische auteurs is mr. Leo van der Wees al decennia nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond juridische informatie op internet.


Voor wie
Deze cursus van 2 uur, die wij geven bij u op kantoor of online via Teams, is bestemd voor alle juristen die blijvend tijd willen besparen bij het zoeken naar (en vinden van) juridische vakinformatie bij casus. En we maken het u gemakkelijk, want wij komen naar u toe: offline, of online.

U krijgt
- Tips & trucs om alles uit Google te halen wat er in zit.
- Tips & trucs die leiden tot betere informatievaardigheden en dus tot snellere en betere zoekresultaten.
- Meer grip op online juridische informatie: de ins & outs van de belangrijkste juridische websites.
- Inzicht in de beschikbare kosteloze (en vrijwel kosteloze) vakinformatie op het web.

2 PO-punten
De cursus voldoet aan de voorwaarden gesteld in hoofdstuk 4 van de Verordening op de advocatuur. Op basis daarvan kunt u 2 PO-punten toekennen aan de cursus. U dient bij controle over een bewijs van deelname en een cursusprogramma te beschikken. Dat verstrekken wij u.

Kosten
Kosten bedragen € 120,- ex btw per deelnemer. Alle deelnemers die nog geen abonnement op Recht.nl hebben, ontvangen bij de prijs inbegrepen een jaarabonnement op hét kennisplatform voor juristen.

Interesse?
Mail dan voor een afspraak. De cursus wordt - op uw kantoor of online via Teams - gegeven op een door u gekozen tijdstip: heel vroeg, tijdens de lunch, aan het einde van de werkdag, of op een ander moment; aan u de keuze.