Google voor juristen (in-house, 2 PO-punten)

Google voor juristen (in-house, 2 PO-punten)

Steeds meer juridische informatie is vrij toegankelijk beschikbaar op internet: wetten, jurisprudentie, verdragen en ook steeds meer literatuur (met dank aan open access). Voor juristen kan deze ontwikkeling leiden tot lagere kosten, maar dan moet u als jurist wel goed weten hoe deze vrij toegankelijke juridische spelden te vinden zijn in de steeds groter wordende digitale hooiberg.

Eerst en vooral moet u hiertoe als geen ander kunnen googlen. Daarnaast moet u echter ook de ins & outs kennen van de belangrijkste juridische sites die u als jurist bij gebruik van het (vrije) internet regelmatig zult bezoeken: Wetten.nl, Officielebekendmakingen.nl, Rechtspraak.nl en EUR-Lex.

Uw zoekvraag
Bij het zoeken is de formulering van de zoekvraag van essentieel belang. Welke woorden wel, welke juist niet? Operatoren gebruiken, of juist niet? En, minstens zo belangrijk: wanneer houdt u ermee op? Wanneer kunt u er van uitgaan de meest relevante informatie te hebben gevonden? En tot slot: hoe beoordeelt u de waarde van gevonden informatie?

Uw docent
Als auteur van het boek Internet voor Juristen, columnist van Recht.nl, oud-redactielid van tijdschrift Computerrecht en lid van de commissie van de Leidraad voor juridische auteurs is mr. Leo van der Wees al decennia nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond juridische informatie op internet.

Hij deelt zijn kennis graag met u tijdens een in-house cursus van 2 uur, waarbij u, afhankelijk van uw specialisatie, deels de inhoud bepaalt.

Voor wie
Deze korte cursus leent zich bij uitstek voor middelgrote en kleinere kantoren. Deze kantoren kunnen zich immers niet alle abonnementen op juridische bronnen veroorloven en zullen meer dan grote organisaties op het publieke domein aangewezen zijn. Dat dit geen probleem is, dat zal deze cursus duidelijk maken. Overigens wordt de cursus ook met regelmaat door grotere kantoren afgenomen.

U krijgt
- Tips & trucs om alles uit Google te halen wat er in zit
- Tips & trucs die leiden tot betere informatievaardigheden en dus tot snellere en betere zoekresultaten.
- Meer grip op online juridische informatie: de ins & outs van de belangrijkste juridische websites
- Inzicht in de beschikbare kosteloze of bijna kosteloze informatie op het web
- Een beter inzicht in de kwaliteit van de resultaten van uw zoekacties.

Kosten & baten
Deze cursus van 2 uur bespaart u blijvend tijd bij het zoeken naar juridische informatie. En we maken het u gemakkelijk, u verliest ook geen reistijd, want we komen naar u toe!

Kosten bedragen € 99,- ex btw per deelnemer, met een minimum van 5 deelnemers. Alle deelnemers die nog geen abonnement op Recht.nl hebben, ontvangen bij de prijs inbegrepen een jaarabonnement op hét internetportaal voor juristen.

PO-punten
De cursus voldoet aan de voorwaarden gesteld in hoofdstuk 4 van de Verordening op de advocatuur. Op basis daarvan kunt u 2 PO-punten toekennen aan de cursus. U dient bij controle over een bewijs van deelname en een cursusprogramma te beschikken. Dat verstrekken wij u.

Interesse?
Mail dan voor een afspraak. De cursus wordt bij u op kantoor gegeven op een door u gekozen tijdstip: heel vroeg, tijdens de lunch, aan het einde van de werkdag, of op een ander moment.