Effectief zoeken naar online juridische informatie
(in-house, 2 PO-punten)

Effectief zoeken naar online juridische informatie
(in-house, 2 PO-punten)

Juristen moeten hun vakinformatie steeds vaker zien te vinden in de digitale hooiberg. Daartoe staan besloten zoekmachines als Legal Intelligence, Rechtsorde of Recht.nl ter beschikking, maar ook grote, publiek toegankelijke dataverzamelingen als Overheid.nl en Rechtspraak.nl. Inmiddels is veel basisinformatie voor iedere jurist (bijna) kosteloos vindbaar.

Uw zoekvraag
Besloten of publiek, u begint altijd met het samenstellen van uw zoekvraag. Vervolgens bepaalt u waar u begint met zoeken. En, minstens zo belangrijk: wanneer houdt u ermee op? Wanneer kunt u er van uitgaan de meest relevante informatie te hebben gevonden? En tot slot: hoe beoordeelt u de waarde van gevonden informatie?

Uw docent
Als auteur van het boek Internet voor Juristen, columnist van Recht.nl, redactielid van tijdschrift Computerrecht en lid van de commissie van de Leidraad voor juridische auteurs is mr. Leo van der Wees al decennia nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond juridische informatie op internet.

Hij deelt zijn kennis graag met u tijdens een in-house cursus van 2 uur, waarbij u, afhankelijk van uw specialisatie, deels de inhoud bepaalt.

Voor wie
Deze korte cursus leent zich bij uitstek voor middelgrote en kleinere kantoren. Deze kantoren kunnen zich immers niet alle abonnementen op juridische bronnen veroorloven en zullen meer dan grote organisaties op het publieke domein aangewezen zijn. Dat dat helemaal niet erg is, zal deze cursus duidelijk maken.

U krijgt
- Meer grip op online juridische informatie: de ins & outs van de verschillende zoekmachines op de verschillende grote juridische websites.
- Inzicht in wat zich nu eigenlijk precies (wel en niet) aan kosteloze of bijna kosteloze informatie op het web bevindt.
- Een beter inzicht in de kwaliteit van de resultaten van een zoekactie: wanneer heeft u alles gevonden wat redelijkerwijs online beschikbaar is?
- Tips & trucs die leiden tot betere informatievaardigheden en dus tot snellere en betere zoekresultaten.

Kosten & baten
Deze cursus van 2 uur bespaart u blijvend tijd bij het zoeken naar juridische informatie.

Kosten bedragen € 99,- ex btw per deelnemer, met een minimum van 5 deelnemers. Alle deelnemers die nog geen abonnement op Recht.nl hebben, ontvangen bij de prijs inbegrepen een jaarabonnement op hét internetportaal voor juristen tot het einde van 2017.

PO-punten
De cursus voldoet aan de voorwaarden gesteld in hoofdstuk 4 van de Verordening op de advocatuur. Op basis daarvan kunt u 2 PO-punten toekennen aan de cursus. U dient bij controle over een bewijs van deelname en een cursusprogramma te beschikken. Dat verstrekken wij u.

Interesse?
Mail dan voor een afspraak. De cursus wordt bij u op kantoor gegeven. U bepaalt zelf wanneer.


Gratis verder lezen? Maak 4 weken lang kosteloos en geheel vrijblijvend kennis met Recht.nl


  • Dagelijks juridisch nieuws & jurisprudentie
  • Samenvattingen van 100 vakbladen
  • Juridische zoekmachine

Hét internetportaal voor juristen