Cursus Google voor Juristen

Cursus Google voor Juristen

Dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 november van 16 tot 18u in de Rechtbank Amsterdam
2 PO-punten, € 100 ex btw


Steeds meer juridische informatie is vrij toegankelijk beschikbaar op internet: wetten, jurisprudentie, verdragen en ook steeds meer literatuur (met dank aan open access). Voor juristen kan deze ontwikkeling leiden tot lagere kosten, maar dan moet u als jurist wel goed weten hoe deze vrij toegankelijke juridische spelden te vinden zijn in de steeds groter wordende digitale hooiberg.

Eerst en vooral moet u hiertoe als geen ander kunnen googlen. Daarnaast moet u echter ook de ins & outs kennen van de belangrijkste juridische sites die u als jurist bij gebruik van het (vrije) internet regelmatig zult bezoeken: Wetten.nl, Officielebekendmakingen.nl, Rechtspraak.nl en EUR-Lex.

Uw zoekvraag
Bij het zoeken is de formulering van de zoekvraag van essentieel belang. Welke woorden wel, welke juist niet? Operatoren gebruiken, of juist niet? En, minstens zo belangrijk: wanneer houdt u ermee op? Wanneer kunt u er van uitgaan de meest relevante informatie te hebben gevonden? En tot slot: hoe beoordeelt u de waarde van gevonden informatie?

Uw docent
Als auteur van het boek Internet voor Juristen, columnist van Recht.nl, oud-redactielid van tijdschrift Computerrecht en lid van de commissie van de Leidraad voor juridische auteurs is mr. Leo van der Wees al decennia nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond juridische informatie op internet.

Voor wie
Deze korte cursus leent zich bij uitstek voor middelgrote en kleinere kantoren. Deze kantoren kunnen zich immers niet alle abonnementen op juridische bronnen veroorloven en zullen meer dan grote organisaties op het publieke domein aangewezen zijn. Dat dit geen probleem is, dat zal deze cursus duidelijk maken. Overigens wordt de cursus ook met regelmaat door grotere kantoren afgenomen.

U krijgt
- Tips & trucs om alles uit Google te halen wat er in zit
- Tips & trucs die leiden tot betere informatievaardigheden en dus tot snellere en betere zoekresultaten.
- Meer grip op online juridische informatie: de ins & outs van de belangrijkste juridische websites
- Inzicht in de beschikbare kosteloze of bijna kosteloze informatie op het web
- Een beter inzicht in de kwaliteit van de resultaten van uw zoekacties.

Deze cursus van 2 uur bespaart u blijvend tijd bij het zoeken naar juridische informatie!

2 PO-punten
De cursus voldoet aan de voorwaarden gesteld in hoofdstuk 4 van de Verordening op de advocatuur. Op basis daarvan kunt u 2 PO-punten toekennen aan de cursus. U dient bij controle over een bewijs van deelname en een cursusprogramma te beschikken. Dat verstrekken wij u.

Schrijf u nu in!
De cursus wordt gegeven in samenwerking met de Praktizijns-Sociëteit in een zittingszaal van de Rechtbank Amsterdam op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 november van 16 tot 18u. Kosten bedragen € 100 ex btw voor leden van de Praktizijns-Sociëteit en abonnees van Recht.nl.

Mailt u ons om u aan te melden >>

Bent u geen lid van de Praktizijns-Sociëteit en geen abonnee van Recht.nl? Dan kost deelname aan de cursus € 200 ex btw. U krijgt daarbij naar keuze een lidmaatschap van de Praktizijns-Sociëteit, of een jaarabonnement op Recht.nl cadeau.