Internet voor Juristen 2022: nog meer open, nog meer Google

Internet voor Juristen 2022: nog meer open, nog meer Google

Internet voor Juristen bestaat 27 jaar!

In 1995 verscheen de allereerste versie. Deze werd uitgegeven door Wolters Kluwer, gedrukt op papier en je moest er voor betalen. En ook stond er heel weinig in over juridische internetbronnen. Die waren er namelijk nauwelijks. Toch was het boek bijna twee keer zo dik als deze digitale editie. Veel van de woorden in die eerste editie werden besteed aan uitleg over de basis van het internet. Dat was immers voor velen onbekend terrein. Zeker voor juristen.

Hoe anders is dat nu bij de 13e editie! Inmiddels is Recht.nl de uitgever, verschijnt het boek online en is het gratis voor een ieder te downloaden en te (her)gebruiken.

In deze editie nog meer aandacht aandacht voor Google, want steeds meer juridische informatie is 'open' en als je ergens prima en ‘gratis’ mee kunt zoeken in het open domein dan is het wel met Google. Dat is evenwel niet de enige reden. Tijdens de cursus Google voor Juristen blijkt namelijk keer op keer dat veel mensen niet verder komen dan het intikken van een paar woorden in het Google-zoekveld. Vaak zullen ze dan vinden wat ze zoeken, maar niet altijd. En dan helpt het als je net iets meer weet van de zoekmachine.