Recht.nl lanceert 'deeldienst' voor juridische vakliteratuur

Recht.nl lanceert 'deeldienst' voor juridische vakliteratuur

Vrijwel geen jurist heeft abonnementen op alle juridische vakbladen, terwijl juridische auteurs graag willen dat hun stukken breed gelezen worden. De Recht.nl-deeldienst brengt daarom lezers en schrijvers van artikelen uit de 125 belangrijkste juridische tijdschriften bij elkaar.

Onder de tijdschriftartikelen en annotaties die wij dagelijks voor u samenvatten staat voortaan een blauwe knop 'vraag PDF artikel aan'. Wij sturen uw aanvraag door naar de auteur en antwoorden u zo spoedig mogelijk of het artikel in kwestie beschikbaar is.

U treft de deel-knop niet onder alle artikelen aan. Om auteursrechtelijke redenen bieden wij de mogelijkheid tot delen pas 6 maanden na publicatie van vakbladen. Bovendien bestaat een groot deel van de inhoud van vakbladen niet uit inhoudelijke artikelen, maar slechts uit signaleringen van jurisprudentie (zonder annotaties). Al met al zijn in aanvang enkele tienduizenden artikelen opvraagbaar.

Een voorbeeld: in deze editie van Jurisprudentie Arbeidsrecht worden 18 zaken gesignaleerd, waarvan 6 met annotatie. Eén daarvan is reeds full text beschikbaar via de website van het kantoor van de auteur. De overige vijf zijn opvraagbaar, nu het een editie van de JAR betreft die meer dan een half jaar geleden verscheen.

Het is steeds aan de auteur om te bepalen of hij/zij artikelen wil en mag delen.